KV Oostende wacht nu al tien wedstrijden op een zege na gelijkspel tegen Moeskroen

Ari Skulason scoorde vanaf de penaltystip, maar dat bleek niet voldoende voor de overwinning. © belga

Niemand kan blij zijn met het puntje na een wedstrijd die bij momenten echt pijn aan de ogen deed. De ontgoocheling was iets groter aan Oostendse zijde omdat Moeskroen de 2-2-gelijkmaker in de Versluys Arena pas in de 93ste minuut aantekende.

KV Oostende, zonder de geblesseerde Capon en de zieke Milovic, zag meteen Moeskroen de flauwe match in handen nemen. Sané viel bij een terugspeelbal van Bataille om en zag Omoigui aan de haal gaan met de bal. De bezoeker kreeg de tijd en de ruimte om te twijfelen en wrong een uitgelezen kans op 0-1 vakkundig de nek om. Opmerkelijk! Een volgende kans kreeg Moeskroen toen Dutoit zich mistastte bij het uitkomen. De kopbal van Osabutey hing in de zeelucht maar Faes ruimde op.

In de 41ste minuut mochten de Oostendenaars toch juichen. Jonckheere stuurde de bal snel naar Bataille die op de rechterflank de ruimte goed benutte. De belofteinternational bewaarde het overzicht en bediende neef Jonckheere wiens schot nog door de doelman gestopt werd. Maar de knap gevolgde Sakala kopte de rebound tegen de touwen. Eerste kans, eerste doelpunt voor KVO.

Nog in dezelfde minuut zocht Omoigui aan de overzijde de gelijkmaker op. Maar Dutoit voorkwam met een opvallende redding dat Moeskroen zo snel op gelijke hoogte kwam. Het balbezit in de eerste helft was angstaanjagend sterk in het voordeel van Moeskroen (30-70 %) maar KVO leidde halverwege de avond wel met 1-0.

Koude douche in blessuretijd

Halverwege de tweede helft volgde dan toch de gelijkmaker. De pas ingevallen Perica scoorde maar er was enige commotie omdat de lijnrechter met de vlag zwaaide. Na contact met de VAR keurde de ref toch het doelpunt goed: 1-1. Weg eerste clean sheet van het seizoen voor Oostende. KV Oostende was echter niet uitgeteld en kreeg misschien ook enige hulp van ref en VAR. Hjulsager mikte een bal tegen de arm van Queiros die zich zocht breed te maken. Skulason nam plaats aan het kalkpunt en schoof de bal rustig in de linkerbenedenhoek: 2-1.

Die nieuwe voorsprong gaf KVO adrenaline. Sakala verzuimde echter de netten nog eens te laten trillen. Moeskroen nam dan maar het slotoffensief voor zijn rekening. Dutoit zweefde een vlam van de gevaarlijke Boya uit zijn doelvlak. Faes en Sané hielpen aardig om de boel achteraan proper te houden. Maar in de derde van vier minuten toegevoegde tijd scoorde Perica (ja, weeral hij) opnieuw aan de verste paal. Hij had een vrijetrap te gemakkelijk verlengd. Weg Oostendse zege in een wedstrijd waarin Mosrkoen 64 % balbezit had. De vier doelpunten kleurden de avond die weinig voorstelde. Het voetbal van beide ploegen deed vaak veel pijn aan de ogen. Sinds eind augustus telt KVO nu 3 op 30.

KV Oostende wacht al tien competitiewedstrijden op rij op een zege. Na de interlandbreak reist KVO eerst naar Club Brugge waarna de groen-rood-gelen Anderlecht ontvangen.