KV Oostende sluit stage af met zure nederlaag tegen St. Gallen

Trainer Dennis van Wijk zag zijn team verliezen. © a-BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft zijn winterstage in het Spaanse La Manga maandag afgesloten met een oefennederlaag tegen St. Gallen. KVO gaf tegen de nummer drie uit de Zwitserse hoogste klasse in het slot een voorsprong weg en verloor met 2-3.

Idrissa Sylla (4′) bracht Oostende snel voor, maar Guillemenot (7′) stelde al even vlug gelijk. Fashion Sakala (39′) leek KVO met een doelpunt even voor rust de zege te bezorgen, tot St. Gallen diep in het slot terugsloeg. Via Ribeiro (84′) en Görtler (86′) wonnen de Zwitsers met 2-3.

Oostende draait een uiterst middelmatig seizoen en staat in de Jupiler Pro League na 21 speeldagen pas veertiende met achttien punten. Alleen Waasland-Beveren (17 punten) en rode lantaarn Cercle Brugge (11 punten) doen slechter. De kustploeg legde daarom zijn lot op de laatste dag van vorig jaar in handen van Dennis van Wijk, de opvolger van de Noor Kåre Ingebrigtsen, die vertrok naar het Cypriotische APOEL Nicosia.

De 57-jarige Nederlander mag zich komende zaterdag meteen opmaken voor een heel belangrijk debuut, met een thuismatch tegen Waasland-Beveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier