KV Oostende in eigen huis onderuit tegen Anderlechtse beloften

Oostende's Johanna Omolo en RSCA Futures' Tristan Degreef. © KURT DESPLENTER BELGA

RSCA Futures heeft zondagnamiddag op de achtste speeldag in de Challenger Pro League met 1-2 gewonnen op het veld van degradant KV Oostende.

Paars-wit kwam al na drie minuten op voorsprong in de Diaz Arena, na een treffer van Nilson Angulo. Net voor het halfuur bracht verdediger Robbie D’Haese de thuisploeg langszij, maar de Anderlechtse beloften ging toch nog met de zege aan de haal na een doelpunt van Robbie Ure, halverwege de tweede helft.

Voor Oostende was het al de vierde nederlaag dit seizoen. Met amper zes punten uit acht duels bengelen ze net boven de degradatiestreep. RSCA Futures staat met drie punten meer twee plaatsen hoger gerangschikt.