Op 18 augustus vergiste scheidsrechter Bert Put zich in het duel tussen Kortrijk en Oostende van identiteit. In plaats van een gele kaart te geven aan KVO-middenvelder Aristote Nkaka, gaf hij de kaart aan Van der Bruggen. Een verklaring voor die vergissing ligt in het feit dat beide spelers met rugnummer 14 voetballen.

De scheidsrechter kan zijn foutje nog rechtzetten, uiterlijk daags na de wedstrijd, maar Put merkte pas later op dat hij de mist in was gegaan. Ook KV Kortrijk had dat foutje kunnen laten rechtzetten, en deed daar zelfs een poging toe, maar kwam te laat. Volgens het Bondsreglement kunnen clubs zo'n vergissing aanvechten, maar moet dat wel gebeuren de "eerste werkdag volgend op de dag van afsluiting van het wedstrijdblad door de scheidsrechter".

De Kerels reageerden pas maanden later, toen Hannes Van der Bruggen naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart - die eigenlijk maar zijn vierde was - een speeldag administratief geschorst werd. Veel te laat, volgens het reglement. Van der Bruggen is daardoor geschorst voor de duels tegen Cercle Brugge en RSC Anderlecht in het slot van de reguliere competitie.

Opvallend is wel dat de fout wel rechtgezet werd voor Nkaka. Hij stond op vier gele kaarten voor de match tegen Charleroi, maar KV Oostende merkte de fout op en bracht de KBVB ervan op de hoogte. Nkaka werd uiteindelijk geschorst voor de match van 9 februari tegen Charleroi.

(BELGA)

Op 18 augustus vergiste scheidsrechter Bert Put zich in het duel tussen Kortrijk en Oostende van identiteit. In plaats van een gele kaart te geven aan KVO-middenvelder Aristote Nkaka, gaf hij de kaart aan Van der Bruggen. Een verklaring voor die vergissing ligt in het feit dat beide spelers met rugnummer 14 voetballen.De scheidsrechter kan zijn foutje nog rechtzetten, uiterlijk daags na de wedstrijd, maar Put merkte pas later op dat hij de mist in was gegaan. Ook KV Kortrijk had dat foutje kunnen laten rechtzetten, en deed daar zelfs een poging toe, maar kwam te laat. Volgens het Bondsreglement kunnen clubs zo'n vergissing aanvechten, maar moet dat wel gebeuren de "eerste werkdag volgend op de dag van afsluiting van het wedstrijdblad door de scheidsrechter". De Kerels reageerden pas maanden later, toen Hannes Van der Bruggen naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart - die eigenlijk maar zijn vierde was - een speeldag administratief geschorst werd. Veel te laat, volgens het reglement. Van der Bruggen is daardoor geschorst voor de duels tegen Cercle Brugge en RSC Anderlecht in het slot van de reguliere competitie.Opvallend is wel dat de fout wel rechtgezet werd voor Nkaka. Hij stond op vier gele kaarten voor de match tegen Charleroi, maar KV Oostende merkte de fout op en bracht de KBVB ervan op de hoogte. Nkaka werd uiteindelijk geschorst voor de match van 9 februari tegen Charleroi.(BELGA)