KV Kortrijk verliest van Anderlecht en ook KV Oostende delft het onderspit

Anderlecht kreeg met KV Kortrijk, mathematisch nog in de running voor Play-off 1, een verraderlijke tegenstander op bezoek in het Astridpark.

Na twintig minuten schilderde Gerkens een voorzet op het hoofd van de vrijstaande Zulj, maar de Oostenrijker kopte onbegrijpelijk naast. Paars-wit had het overwicht, maar slaakte op het halfuur een zucht van opluchting. Een kopbal van Stojanovic werd door Obradovic van de lijn geveegd en de rebound van Avenatti strandde over doelman Didillon op de lat.

Even later stelde Sven Kums (33.) orde op zaken. De aanvoerder sneed van op links naar binnen en krulde het leer netjes in de verste hoek: 1-0. Op slag van rust greep Bolasie zijn kans, maar zijn pegel spatte via de vingertoppen van goalie Bruzzese uiteen op de lat.

Na een dominante eerste helft kwam RSCA in de tweede helft meteen goed weg. Chevalier stiftte de bal over Didillon op de lat, Avenatti duwde de rebound binnen maar liep buitenspel. Het was bibberen in het Astridpark, maar Kums (70.) trok de drie punten over de streep. Met een schitterende vrijschop krulde hij zijn tweede van de avond binnen. Paars-wit is daardoor zeker van Play-off 1.

Voor AA Gent volstond enkel winst tegen het zwalpende KV Oostende om de kansen op Play-off 1 gaaf te houden. Voor eigen publiek openden de Buffalo’s gretig en dat leverde al in de derde minuut de openingstreffer op. Doelman Dutoit duwde het botsende schot van Sorloth recht in de voeten van de inlopende Roman Yaremchuk, die de 1-0 makkelijk binnentikte.

AA Gent liet op een poging van Dompé na nog weinig zien in de eerste helft, en Oostende profiteerde. Met een wereldgoal spijkerde Bojan Nastic (43.) de 1-1 voorbij een kansloze Kaminski.

Na de pauze liet de thuisploeg een snel openingsdoelpunt optekenen. Dompé (50.) kwam na een doorsteekpass van Odjidja alleen voor Dutoit en krulde de 2-1 beheerst binnen. Niet veel later likte een volley van David de buitenkant van de paal. Kansen genoeg op de 3-1, maar die viel niet meer. De Buffalo’s zijn zesde, en hebben op de slotspeeldag genoeg aan een gelijkspel op bezoek bij STVV om dat laatste ticket voor Play-off 1 binnen te halen.