Kunstgrasveld Eendracht Hooglede valt meer dan € 200.000 duurder uit

Het eerste terrein van Eendracht Hooglede wordt tegen eind augustus een kunstgrasveld. (foto JT)
Redactie KW

Het eerste terrein van voetbalclub Eendracht Hooglede wordt straks vervangen door een kunstgrasveld. Eerst was er 400.000 euro gebudgetteerd maar dat bedrag is nu opgelopen tot 617.000 euro. En dat leidde tot enige vragen in de gemeenteraad.

Gemeenteraadslid Jan Lokere (Groep 21) had een aantal bedenkingen.“Het kunstgrasveld staat al een eind in de meerjarenplanning maar er is momenteel nog geen omgevingsvergunning. Bovendien zou een kunstgrasveld op KVP Gits ook meer dan welgekomen zijn. Tal van wedstrijden en trainingen werden de afgelopen maanden afgelast door de waterproblematiek. Nu wordt er met twee maten en twee gewichten gewerkt. Indien men twee velden had besteld, kon dit wellicht ook de prijs drukken.”

Sandra Meersseman (CD&V), nochtans deel uitmakend van de meerderheid, vroeg zich af of er een compensatie kwam voor de verharding. Bovendien wilde ze weten waarom er eerst voor het tweede veld werd gekozen en later toch de switch werd gemaakt.

keuze club

Schepen voor Sport Frederik Sap (Allen 8830) gaf duiding bij de beslissingen: “Budgettair was het niet haalbaar om zowel in Hooglede als Gits een kunstgrasveld aan te leggen. In Gits wordt er deze zomer wel een nieuwe drainage aangelegd. De meerprijs op het gebudgetteerde bedrag is er omdat de materialen nu eenmaal een pak duurder zijn geworden. De keuze van het veld lag volledig in handen van de club zelf. Daar was een lange interne discussie over. Men koos uiteindelijk voor het eerste veld omdat er qua infrastructuur meer mogelijkheden zijn om naast het tweede veld uit te breiden.”

“Er zijn echter nog geen afspraken gemaakt betreffende het voorzien van nieuwe kleedkamers of een nieuwe kantine. Dat is iets voor de volgende legislatuur. Qua timing zitten we goed. In de tweede helft van juni kan met de werken gestart worden en men rekent maximaal 45 werkdagen om alles klaar te hebben. Er is geen compensatie nodig voor de verharding aangezien de functie van het voetbalveld niet gewijzigd wordt.” (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier