KSVR wint met 4-2 van Lommel en doet een gouden zaak in de strijd om het behoud

Door deze zege nadert wit-zwart tot op één punt van de op de vijfde plaats geparkeerde Lommelnaars.

Bij Roeselare hield Guttiérez Moreno in grote lijnen vast aan de elf die vorige week aan Den Dreef met de overwinning gingen lopen. Valpoort – in Leuven de man die KSVR in extremis over de streep trok – begon hierdoor op de bank. Casagolda en Madu waren er wel bij en kregen in de Roeselaarse basiself de voorkeur op Kargbo en Borry, die zich net als de Nederlander langs de zijlijn mochten posteren.

De thuisploeg begon in een verschroeiend tempo aan de wedstrijd en dat resulteerde al na acht minuten in een snelle goal toen Casagolda er bij zijn eerste beste bal tussen de palen meteen 1-0 van maakte. Vrijwel onmiddellijk daarna probeerde ook Rajsel het vanop afstand, maar Coucke was nu wel bij de pinken om erger te voorkomen. Daarna leek de partij lange tijd dood te bloeden en kwamen de bezoekers beter in de match. Er gebeurde daarna lange tijd niets, tot Claes er twee minuten voor de rust plots 1-1 van maakte en alles voor de thuisploeg weer te herdoen was.

Guttiérez Moreno maande zijn troepen tijdens de rust aan om beter te doen en dat resulteerde bij het begin van de tweede helft in al in de eerste minuut in een bal op de lat. Ook Casagolda kwam erna dicht bij een tweede treffer. Vijf minuten later kende Nicolas Rajsel meer geluk en maakte die er na een aflegger van Casagolda dan toch 2-1 van.

Lang kon wit-zwart niet van die voorsprong genieten want bij de eerste de beste hoekschop aan de overkant bracht Neven de bezoekers vanuit het niets weer langszij. Guttiérez reageerde en haalde Valpoort en Godwin van de bank en die eerste herhaalde bij zijn invalbeurt zijn kunstje van vorige week door op aangeven van Sidoel zijn tweede in evenveel weken tegen de touwen te schuiven. Diep in de slotfase zorgde Casagolda ervoor dat de beslissende 4-2 op het bord kwam.

(SBE)

KSV Roeselare – Lommel SK 4-2

KSV Roeselare: Biebauw, Camargo, Kocabas, Gravenberch, Madu, Sidoel, Zolotic, Yagan (63′ Godwin), Dufour (68′ Valpoort), Rajsel (85′ Borry), Casagolda.

Doelpunten: 8′ Casagolda (1-0), 43′ Claes (1-1), 55′ Rajsel (2-1), 59′ Neven (2-2), 83′ Valpoort (3-2), 93′ Casagolda (4-2).