KSV Roeselare verliest op eigen veld met 1-2 van zusterclub Reading

Nieuwkomer Marco Tulio opende meteen zijn rekening bij KSV Roeselare. © VDB
Redactie KW

Onder het oog van de nieuwe T1 Arnar Grétarsson, die op Schiervelde voor het eerst in de dug-out plaatsnam, schoot een experimenteel wit-zwart zichzelf met twee te makkelijke tegengoals twee keer in eigen voet.

Veel tijd om zich in te werken kreeg de IJslander niet en dus deed Grétarsson het tegen de U23 van Reading dan maar met uitsluitend jongens die er zaterdag tegen Union niet bij waren. Een van hen was er wel bij: de jonge Robbe Bakelandt, een speler uit de eigen jeugd die vorig weekend op zijn zeventiende voor het eerst van het grote werk mocht proeven.

Het was Roeselare dat in het eerste kwartier het betere van het spel had en dat resulteerde al na elf minuten in een vroege goal. Toen een bal van Van Acker plots voor de neus van nieuwkomer Marco Túlio belandde, gaf de Braziliaan de bezoekende doelman Andrésson met een lage schuiver prompt het nakijken. Na een kaatsbal van Valpoort kwam Van Acker wat later zelf dicht bij de 2-0, maar nu kon de Reading-doelman erger voorkomen. Met succes overigens, want toen Odimayo zich aan de overkant plots het snelst op een geloste bal waande, stonden de bordjes na een goed halfuur spelen plots weer gelijk.

Kort na de rust mikte Tùlio na actie op links in het zijnet. Wat erna volgde was na een veelvoud aan wissels en een dubbele gele kaart voor de testende Maduka helaas van heel veel minder kwaliteit, waardoor de 1-2 van bij de rust meteen ook de eindstand werd.

(SBE)

KSV Roeselare – Reading FC (U23) 1-2

Roeselare: Lentz, Devos (46′ x, tester), Maduka (tester), Vandelannoite, Vanneste, Baldé (tester), Van Acker (tester), Yagan (tester) (73′ Bakelandt), Declerck (tester) (69′ Caputo, tester), Tùlio, Valpoort.

Reading: Andrésson (46′ Boyce-Clarke), Watson (63′ Elva-Fountaine), Osho, Odimayo (46′ Burley), Medford-Smith, East, Frost, Popa, Holsgrove (72′ Pendlebury), Nevers (46′ Coleman), Liddle (75′ Nevers).

Doelpunten: 11′ Túlio (1-0), 31′ Odimayo (1-1), 37′ Popa (1-2).

Rode kaart: 75′ Maduka (2x geel).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier