KSKV Zwevezele onderuit in de Croky Cup

Tibo Van de Velde scoorde het enige doelpunt voor Zwevezele. © VDB

De City Pirates Antwerpen won met duidelijke 1-3 cijfers de bekerwedstrijd.

Waar men dacht dat de Antwerpse ploeg uit tweede amateur het thuisvoordeel van Zwevezele als nadeel zou hebben, kwam bedrogen uit. De technisch sterke City Pirates stonden bij de rust al 0-1 voor na een mistasten van de thuisdoelman waarbij Verboven kon scoren. Zwevezele had heel wat meer doelkansen, maar vergat die af te werken. Dat gebeurde ook na de rust toen KSKV gedreven uit de kleedkamer kwam. Dan krijg je meestal het deksel op de neus en dat gebeurde ook.

De Antwerpenaars scoorden een tweede: 0-2. Op strafschop genomen door Van de Velde kon de thuisploeg de aansluiter scoren: 1-2. Zwevezele ging dan op zoek naar de gelijkmaker. In dezelfde fase werd onbegrijpelijk tweemaal tegen de deklat gekopt. Zo werd een doelkans opnieuw de nek omgewrongen. Toen in de Zwevezeelse 16 een Antwerpse aanvaller tegen de vlakte ging, wees de ref terecht naar de stip en kwam de 1-3 op het scorebord toen Omeruo een tweede keer scoorde.

Einde bekerverhaal voor een ontgoocheld Zwevezele. Nu de kopjes bijeen steken om de uitschakeling te verwerken, want volgende woensdag staat de eerste competitiewedstrijd tegen Ninove op het programma.