Koude douche voor KFC Izegem

Aaron Dhondt van Izegem en Arne Van Den Eynde duelleren om de bal. © Bart

Op de vierde speeldag ontving KFC Izegem KSV Bornem, dat op de derde plaats in het klassement stond met 6 op 9. Izegem haalde 2 op 6 en keek uit naar een eerste thuisoverwinning.

De bezoekers waren het gevaarlijkst in het openingskwartier, maar toch kon Izegem de score openen via Aaron Dhondt. Bornem kon nog dreigen, maar het tegendoelpunt bleef uit. Op het half uur pakte verdediger Stijn Dedeygere meteen rood nadat hij Stef van den Heuvel onderuit haalde, die alleen op de doelman aan het lopen was. Bornem kwam meer drukken tegen tien man van Izegem, maar toch ging de wedstrijd met 1-0 de rust in.

Izegem houdt de hele tweede helft stand en het lijkt er zelfs op dat de overwinning binnen handbereik ligt. Dat is buiten Bornem gerekend, dat in de 89ste minuut de 1-1 maakt en in de blessuretijd zelfs nog een penalty omzet voor de 1-2. Koude douche voor KFC Izegem, dat met 2 op 9 in de staart van het klassement zit.

Woensdagavond om 20 uur volgt al de moeilijke verplaatsing naar Racing Mechelen.