Klaas Lievrouw versterkt SV Moorsele: “Hier is veel kwaliteit”

KLaas Lievrouw: “Een klinkende overwinning zou ons lanceren. © VDB
Redactie KW

SV Moorsele opende het nieuwe seizoen met een 1-0-zege tegen Komen-Waasten. Met dezelfde cijfers trokken de jongens van T1 Kevin Vandecasteele vorig weekend op Zonnebeke aan het kortste eind. Eén doelpunt uit twee wedstrijden! Zou het kunnen dat het Moorsele ontbreekt aan scherpte voorin? “Helemaal niet. Eenmaal we op topsnelheid komen zullen die goals wel komen”, maakt nieuwkomer Klaas Lievrouw zich sterk.

Klaas Lievrouw droeg de vorige drie seizoenen de geel-zwarte kleuren van WS Lauwe. Hij was een van de sterkhouders van White Star, was er ook bijzonder geliefd. Beide partijen waren overeengekomen om de samenwerking verder te zetten. Uiteindelijk koos de 26-jarige rechterflankverdediger om bij Moorsele aan de slag te gaan.

Een beslissing die ze bij Lauwe betreurden. “Was Lauwe in eerste provinciale gebleven, ik was er gebleven”, reageert Klaas Lievrouw. “Maar door mijn drukke job was derde afdeling niet aan mij besteed. Als je niet zeker bent dat je alle trainingen kan bijwonen, moet je eerlijk blijven met jezelf. Aan White Star bewaar ik de beste herinneringen. Mijn ex-ploegmaats mogen er zeker van zijn dat ik hen op een vrije dag nog wel eens zal gaan aanmoedigen.”

Moorsele eindigde vorig seizoen op een verdienstelijke derde plaats, wil in deze competitie beter doen. Vooral op verdedigend vlak, met 71 tegendoelpunten, was er werk aan de winkel. “Meedoen voor de prijzen. Voor mij niet gelaten”, kan Klaas Lievrouw zich best vinden in de ambities van zijn nieuwe club.

“Door de vele vakantiegangers, waar ik deel van uitmaakte, zijn we nog lang niet top. Er is nochtans veel kwaliteit aanwezig, maar het ontbreekt ons nog aan nodige automatismen.”

Voor de aanval

Komende zondag moet Moorsele het op eigen veld opnemen tegen het Bissegem van T1 Pascal De Vreese. “De Bissegemse buren hebben met 6 op 6 hun start niet gemist.

“Naar ik hoor, kiest Bissegem voluit voor de aanval. Tegen dergelijke ploegen komt ons technisch voetbal beter tot zijn recht. Dat we het voor eigen publiek mogen doen, is ook geen nadeel. Tegen Bissegem moeten we er vanaf de eerste minuut met de borst vooruit de beuk in gooien. Een klinkende overwinning zou ons lanceren”, aldus Lievrouw.

(AV)

Zondag 15 september 15 uur: SV Moorsele-RC Bissegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier