Kevin De Bruyne uit Middelkerke supportert straks voor zijn bekende naamgenoot op het EK voetbal: “Ik zou hem wel graag eens ontmoeten”

Kevin met zijn vrouw Anke, dochter Ymke en viervoeter Kosmo. © API
Anton Peene Reporter

Maandag beginnen de Rode Duivels aan hun EK. Het wordt onder meer uitkijken naar Kevin De Bruyne. De topvoetballer heeft een naamgenoot die in Middelkerke woont. De leerkracht supportert vurig mee voor de Rode Duivels en hij hoopt KDB ooit eens te kunnen ontmoeten.

Kevin De Bruyne (41) is afkomstig uit Sint-Eloois-Winkel. Hij woont nu een achttal jaar in Middelkerke met zijn vrouw Anke Opsomer en dochter Ymke De Bruyne. Hij werkt als leerkracht in de Talent-Is Campus Engineering in Veurne. Daarvoor werkte hij in een bakkerij en tearoom in Middelkerke. In 2010 werd het voor Kevin duidelijk dat er een toen nog jonge en relatief onbekende voetballer dezelfde naam draagt. “Toen ik mijn naam op dat moment googelde, was Kevin net aan het ontbolsteren bij KRC Genk”, vertelt Kevin.

Grappige situaties

“Intussen is Kevin uitgegroeid tot een wereldspeler. Op het komende EK moet hij onze ploeg – samen met Romelu Lukaku en Jérémy Doku – naar een mooi resultaat dirigeren. Ik zag hem nog niet aan het werk, maar ik zou hem wel graag eens ontmoeten. Daarvoor zou ik misschien eens naar zijn jeugdtornooi de KDB Cup moeten gaan. Een match van Man City staat ook nog op de bucketlist. Als het hele stadion dan ‘ooh, Kevin De Bruyne’ scandeert, zal ik me stiekem aangesproken voelen”, lacht Kevin, wiens naam soms voor grappige situaties kan zorgen.

“Helaas hebben ze zich nog niet vergist bij het uitbetalen van de lonen”

“Onze naam is volledig hetzelfde geschreven, in twee woorden. Als ik reserveer op restaurant, dan zijn de uitbaters soms ontgoocheld dat het niet de bekende Kevin is die langskomt. Hetzelfde als ik een pakketje afhaal bij de post. Man City heeft helaas nog niet gemist toen ze de lonen uitbetaalden. Ik ben vooral blij dat hij een topvoetballer is en dat hij geen bekende crimineel is. Anders zou ik mijn naam nog moeten veranderen.”

Zelf gevoetbald

Zelf heeft Kevin ook gevoetbald. “Ik ben 2 meter en was vooral actief in de provinciale reeksen als centrale verdediger. Na drie knieoperaties was het voor mij genoeg. Nu doe ik aan mountainbike en speel ik padel bij Golden Point in Middelkerke. Het is ook op de club dat ik de wedstrijden zal volgen. Daar zetten ze voor het eerst een groot scherm. Ik denk dat ze de poulefase probleemloos zullen overleven en daarna zal het afhangen van de tegenstander en de details”, aldus Kevin, wiens gezinsleden ook sportief zijn aangelegd.

Die andere Kevin De Bruyne.
Die andere Kevin De Bruyne. © Belga

“Mijn vrouw heeft een volleybalverleden en dochter Ymke speelt volleybal bij de Jumpers in Middelkerke. Ik supporter mee vanop de eerste rij”, besluit de KDB uit Middelkerke.