Van eerste provinciale naar Anderlecht: verdediger Yannick Euvrard wordt assistent-trainer bij paars-wit

Yannick Euvrard hier nog actief bij Racing Waregem. © VDB
Redactie KW

Eerste provincialer Racing Waregem hervatte de training en dat was zonder het vertrouwde gezicht van zijn kapitein, Yannick Euvrard. De verdediger en sterkhouder van de ploeg verlaat Waregem voor een avontuur binnen de trainersstaf van Sporting Anderlecht. Voor de ploeg van trainer Jason Tarras wordt dat ongetwijfeld een serieuze aderlating.

Het was dus even balen voor de Waregemse trainer, maar uiteraard is hij erg tevreden met deze mooie kans die Yannick Euvrard krijgt in de trainersstaf van Sporting Anderlecht.

Tot een paar maanden geleden was Yannick Euvrard aan de slag als videoanalist bij de Rode Duivels en in die functie was hij er ook bij tijdens het jongste WK. In maart kreeg hij een nieuwe functie binnen de KBVB en ook die was voor de 37-jarige verdediger perfect te combineren met voetballen bij Racing Waregem. Nu hij als assistent-trainer toegevoegd wordt aan de trainersstaf van Sporting Anderlecht is die combinatie echter niet meer mogelijk.

“Ik heb een mooie periode achter de rug bij Racing Waregem, maar niemand is onvervangbaar”, stelt Yannick Euvrard. “De club en de trainer waren trouwens op de hoogte dat ik in onderhandeling was met Anderlecht en dat stoppen met voetballen tot de mogelijkheden behoorde. Dat is nu dus gebeurd omdat mijn nieuwe functie niet te combineren valt met zelf te blijven voetballen.”

Assistent-trainer

“Ik kwam eerder toevallig in contact met Anderlecht”, vervolgt Yannick Euvrard. “Op een congres zat ik samen met de analist van Sporting Anderlecht en hij lichtte mij in dat er een vacature was van assistent-trainer bij Anderlecht. Na een gesprek met trainer Brian Riemer en manager Jesper Fredberg was de zaak snel beklonken. Dit was een kans die ik niet mocht laten liggen. Een mooie uitdaging ook, waar ik erg veel zin in heb.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier