Tienkoppig Club Brugge bijt in het zand tegen AC Milan in de Champions League

Kyriani Sabbe scoorde het enige doelpunt van Club Brugge. © BELGA

Een tienkoppig Club Brugge heeft dinsdagavond op de derde speeldag van de league phase in de Champions League met 3-1 het hoofd gebogen bij AC Milan. In de tussenstand schuift Milan voorlopig op naar de achttiende plaats (op 36 ploegen) met drie punten. Club volgt op de 24e positie met hetzelfde puntentotaal.

Al na twee minuten verhinderde Mike Maignan de blauwzwarte openingstreffer van Christos Tzolis met een voetveeg. Enkele minuten later etaleerde het Franse sluitstuk nogmaals zijn kunnen op een nieuwe trap van Tzolis. Op een afvallende bal op de daaropvolgende corner ramde Joel Ordoñez onfortuinlijk tegen de lat. Even voor het halfuur bracht Simon Mignolet redding op een schot van Christian Pulisic, Maignan pakte uit met een nieuwe voetveeg op een poging van Ferran Jutgla net erna. De Bruggelingen kregen het deksel op de neus toen een corner van Pulisic (34.) rechtstreeks in doel verdween. De bezoekers moesten vlak voor rust na een VAR-interventie zelfs met een man minder voort, nadat Raphael Onyedika zijn studs op het scheenbeen van Tijjani Reijnders plantte.

Nicky Hayen gooide aan het begin van de tweede helft Kyriani Sabbe en Hugo Vetlesen in de strijd voor Joaquin Seys en Chemsdine Talbi. Die dubbele wissel leverde snel de gelijkmaker op: na een knappe combinatie legde Vetlesen af tot bij de vrijstaande Sabbe (51.), die Maignan overhoeks vloerde. Reijnders (61. en 71.) bezorgde de Rossoneri uiteindelijk de zege met twee treffers. De 16-jarige Camarda loste een kwartier voor tijd Morata af en vierde zo zijn Europese debuut in de Milanese hoofdmacht. Hij leek de jongste doelpuntenmaker ooit te worden op het kampioenenbal toen hij in het slot raak kopte, maar buitenspel strooide roet in het eten.

“De bal gaat over Jutgla en Vanaken, die geblokt wordt door Morata. Het is heel erg moeilijk om nog te reageren als de bal al quasi bij je is”, liet doelman Simon Mignolet na afloop voor de camera bij VTM zijn licht schijnen op de Milanese openingstreffer.

“Onze reactie na de 1-0 was goed, we maken zelfs gelijk met tien. De frisse spelers die zij konden inbrengen, maakten het verschil. Ze zijn heel sterk in de breedte. We zijn met de borst vooruit blijven vechten voor elkaar en hebben er alles aan gedaan. Als je je momenten niet neemt, wordt het moeilijk. We hoeven ons niet te schamen”, besloot het sluitstuk.

“Het is jammer dat we onze kansen in het begin van de wedstrijd niet afmaakten”, nam ook doelpuntenmaker Sabbe het woord. “Ik ben trots dat ik heb kunnen scoren, zeker na de moeilijke periode met een nieuwe blessure aan het begin van het seizoen. Hard blijven werken was de boodschap.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier