Ryotaro Tsunoda (KV Kortrijk) houdt scheurtje in hamstring over aan duel tegen Anderlecht

Ryotaro Tsunoda werd op een brancard van het veld gedragen. © BELGA

De Japanse centrale verdediger Ryotaro Tsunoda heeft zaterdagavond in het competitieduel op het veld van RSC Anderlecht een scheurtje in de hamstring opgelopen. Dat bevestigt zijn club KV Kortrijk dinsdag.

“Uit verder onderzoek blijkt dat de Japanner een scheurtje in de hamstring heeft opgelopen. Onze medische staff doet er alles aan om de revalidatie zo vlot mogelijk te laten verlopen en Ryotaro zo snel mogelijk opnieuw op het veld te krijgen”, klinkt het in een mededeling van de Kerels.

Kortrijk stuntte afgelopen weekend met een 0-1-zege in het Lotto Park en smeerde Anderlecht zo een eerste thuisnederlaag van het seizoen aan. Tsunoda moest na 73 minuten van het veld. Zes minuten later maakte Isaak Davies de enige goal.

De 24-jarige Tsunoda kwam eind januari op huurbasis over van Cardiff en werd meteen een basispion in het elftal van coach Freyr Alexandersson.

Dankzij de driepunter op de slotspeeldag van de reguliere competitie kon Kortrijk de rode lantaarn doorgeven aan RWDM. Dat is samen met Eupen en Charleroi de concurrentie van Kaavee in de Relegation Play-off. De nacompetitie start eind maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier