Maak kennis met een echt groen-zwart nest: familie Masureel trekt met liefst 10 abonnementen naar Cercle

De familie van Joost Masureel uit Veldegem draagt Cercle in het hart. (foto ACR)
Redactie KW

Gewezen huisarts Joost Masureel uit Veldegem is trots als hij over Cercle kan praten. Net als zijn nakomelingen en familiegenoten. Ook zij hebben zeer veel sympathie voor groen-zwart. “We zijn binnen de familie met ruim twintig die voor Cercle supporteren. De helft van hen heeft overigens een abonnement.”

Joost Masureel mocht op vijfjarige leeftijd een eerste keer mee naar Cercle. Aan de hand van zijn vader Albert Masureel naar het Edgard De Smedtstadion, samen met zijn broer en zijn oom en peter Georges Masureel, een gewezen notaris uit Koekelare. “We maakten voetbal mee in derde, tweede en eerste klasse. Mijn grote favorieten destijds waren Gilbert Balliu en Willy Mortier. Hij was een vertegenwoordiger in geneesmiddelen en kwam geregeld bij mijn vader, de plaatselijke dokter, langs. Op die manier zijn mijn voorouders er denk ik een beetje ingerold.”

Mooi seizoen

Ondertussen is de familie Masureel vanuit Veldegem naar andere regio’s uitgeweken. De liefde voor groen-zwart bleef. “Ook op Cercle blijven we één familie. We maken een mooi seizoen mee, met hopelijk straks een prijs, de deelname aan Play-Off 1. In Veldegem zijn er nog altijd veel Cerclefans, met lokaal ’t Strooyhof van de plaatselijke supportersvereniging. En in navolging van Yves Feys die lang in het Cercledoel stond. Ikzelf speelde bij Veldegem. Zes of zeven nonkels van Yves stonden toen bij mij in de ploeg”, herinnert Joost.

Hevigste supporter

Rudy Vanlangendonck, zijn schoonbroer, is ondertussen in de familie de hevigste supporter van Cercle. Ook zijn zoon Jarno heeft een seizoenkaart. “Mijn vier kinderen, waarvan Roel in Gent woont, Griet die tevens aan basketbal doet en Bert die mijn dokterspraktijk heeft overgenomen, hebben allen een abonnement, net als hun kinderen Bram, Lukas, Ilié en Obi.

Jan Masureel, tevens een lid van de familie en gewezen speler binnen de eerste ploeg van Cercle, volgt live geen wedstrijden meer. En dit sinds dat hij onder trainer Harm van Veldhoven samen met doelman Ricky Begeyn geen kans meer kreeg.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier