KV Oostende ontsnapt aan nieuwe puntenaftrek: “Nu alle focus naar de grasmat”

Oostende trekt zondag 31 maart naar Seraing voor de kelderkraker van speeldag 27. © Belga
Redactie KW

De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond legt KV Oostende geen nieuwe puntenaftrek op, bevestigt het team dinsdag. De staartploeg uit de Challenger Pro League had ruim een week geleden de achterstallige schulden aan BTW, RSZ en transfers betaald, goed voor ongeveer 1,1 miljoen euro.

“We waren er redelijk gerust op omdat de gevraagde betalingen werden gedaan”, reageert de voorlopig bewindvoerder van de club, Werner Van Oosterwyck. “Toch hadden we de definitieve uitspraak al vorige week verwacht, waardoor het toch altijd nog afwachten is op het definitieve verdict. We hoeven ons nu geen zorgen meer te maken over een extra puntenaftrek. Alle focus kan nu dus naar de grasmat en het belangrijke treffen tegen Seraing.”

Oostende moest vanwege de financiële problemen eerder dit seizoen negen punten inleveren. In beroep werd die straf tot zes eenheden herleid. Oostende staat na 26 speeldagen als veertiende net boven de degradatiezone en kon een nieuwe puntenaftrek dus missen als kiespijn.

Oostende trekt zondag (31 maart) naar Seraing voor de kelderkraker van speeldag 27. De Luikenaars volgen op twee punten van de kustploeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier