KV Mechelen veroordeelt vuurpijlen in Oostende

Supporters van KV Mechelen gooiden Bengaals vuur op het veld in Oostende. © KURT DESPLENTER BELGA

KV Mechelen heeft in een perscommuniqué zijn supporters op de vingers getikt. Malinwa veroordeelt met klem het ongecontroleerd gebruik van Bengaals vuur in de tribunes, zoals vrijdag in het stadion van Oostende. “De club legt deze fans extra sancties op.”

De ontlading na de 0-3 van Hugo Cuypers in het begin van de tweede helft tussen KV Oostende en KV Mechelen was enorm in het bezoekersvak. In het tumult belandden enkele rookbommetjes op het veld. Scheidsrechter Dierick moest met de hulp van de omroeper de supporters even tot de orde roepen.

KV Mechelen vraagt zijn supporters om geen Bengaals vuur meer te gebruiken, vooral niet ongecontroleerd. “Want dat is erg gevaarlijk”, klinkt het. “Je kan er je medesupporters ernstig mee kwetsen en het heeft financiële gevolgen voor de club. De club wil pleiten voor gecontroleerd gebruik onder toezicht van brandweer en andere experts, maar zal streng blijven optreden tegen ‘supporters’ die te pas en te onpas pyrotechnisch materiaal in het stadion smokkelen, deze ontsteken en op het veld gooien.”

Veilige wedstrijdbeleving

KV Mechelen zal de daders identificeren om een extra sanctie, zoals de burgerrechterlijke uitsluiting, op te leggen. “We willen dan ook uitdrukkelijk vragen om geen Bengaals vuur meer af te steken. Alleen zo zorgen we voor een veilige wedstrijdbeleving die we als familieclub voor alle supporters, jong en oud, willen garanderen.”

Malinwa zal voor het incident ongetwijfeld ook vervolgd worden door het Bondsparket. Binnen enkele weken is dat vonnis bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier