Kortrijk verslaat tienkoppig Standard op eigen veld met 1-0

Kortrijk's Thierry Ambrose viert nadat hij de 1-0 scoort. © BELGA

Standard heeft zondagavond op de vierde speeldag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Rouches, die al na een halfuur met een man minder stonden, gingen op bezoek bij KV Kortrijk onderuit met het kleinste verschil: 1-0. Met vijf op twaalf zakken de Rouches in de stand naar de elfde plek, Kortrijk stijgt met zes punten naar plaats negen.

De eerste helft tussen Kortrijk en Standard leverde weinig spektakel op. Beide ploegen speelden met overtuiging, maar schoten voetballend tekort om elkaar in moeilijkheden te brengen.

De belangrijkste ingreep voor de pauze was er een van de VAR, die Standard-verdediger Lawrence tien minuten voor de pauze met rood van het veld stuurde. Nadien volgde nog een kansje voor Kortrijkenaar De Neve, maar zijn afgeweken schot werd goed gekeerd door Standard-doelman Epolo.

Onder druk

Kortrijk zette het tienkoppige Standard meteen na de pauze onder druk, maar vond opnieuw geen weg voorbij Epolo. De Rouches verkochten – net als in de vorige wedstrijden – hun huid duur, maar slikten halverwege de tweede periode toch de eerste tegentreffer van het seizoen. Kortrijkenaar Thierry Ambrose (66.), die slechts enkele minuten op het veld stond, trof raak in de benedenhoek en zette de thuisploeg op weg naar zijn tweede zege van het seizoen.

De Kerels kwamen nadien nog dicht bij de dubbele voorsprong, maar botsten wederom op een sterke Epolo. Standard maakte met z’n tienen geen aanspraak meer op een doelpunt en bleef voor het eerst dit seizoen met lege handen achter.