Hugo Siquet maakt gevoelige overstap van Cercle naar Club Brugge

Siquet speelde het voorbije anderhalve seizoen voor aartsrivaal Cercle. © BELGA

Club Brugge heeft dinsdag zijn zesde zomertransfer aangekondigd. Blauw-zwart versterkte zich met rechtsachter Hugo Siquet. Die kwam het voorbije anderhalf seizoen, op huurbasis van Freiburg, uit voor stadsrivaal Cercle Brugge. Nu volgt een definitieve overstap naar Club Brugge.

Siquet ondertekende een contract voor vier seizoenen. Hij traint deze ochtend een eerste keer mee met Club Brugge in aanloop naar de seizoensopener tegen KV Mechelen op vrijdagavond.

De 22-jarige Luikenaar toonde zich bij Cercle met twee goals en vijf assists in 51 wedstrijden. Hij was een belangrijke pion in het systeem van coach Miron Muslic. Bondscoach Domenico Tedesco volgt hem ook en riep hem in september vorig jaar een eerste keer op voor de Rode Duivels voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Azerbeidzjan en Estland. In de thuiswedstrijd tegen de Esten mocht hij zijn debuut maken en 24 minuten meespelen.

Siquet kreeg zijn opleiding bij Standard, waar hij doorbrak in het eerste elftal en in de winter van 2022 een transfer versierde naar Bundesliga-club Freiburg. Daar paste hij niet in de plannen, waarna Cercle Brugge hem het voorbije anderhalf jaar onderdak bood.

Nu volgt een overgang naar Club Brugge. De landskampioen was de voorbije weken al erg actief op de transfermarkt. Eerder werden verdediger Zaid Romero (Estudiantes), middenvelder Ardon Jashari (FC Luzern) en aanvallers Christos Tzolis (Fortuna Düsseldorf) en Gustaf Nilsson (Union) aangetrokken. Reservedoelman Nordin Jackers maakte de definitieve overstap van OH Leuven.

Siquet zal als rechtsachter bij Club Brugge de concurrentie moeten aangaan met jeugdproduct Kyriani Sabbe. Die ontbolsterde vorig seizoen helemaal in de play-offs, maar is momenteel geblesseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier