Heeft Club Brugge volgende week vergunning voor nieuw stadion beet?

Zo zou het nieuwe stadion in Brugge er uitzien. © Club Brugge
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Club Brugge krijgt volgende week wellicht een vergunning voor zijn nieuwe stadion. Dat schrijft De Tijd.

Volgende week krijgt blauw-zwart wellicht eindelijk groen licht voor een nieuw stadion, schrijft de krant De Tijd. Uit een ontwerpbesluit van de bevoegde ministers Jo Brouns (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA) zou blijken dat er “een vergunning wordt verleend voor stendenbouwkundige handelingen en voor de exploitatie van een ingedeelde activiteit” voor de aanvraag van Club.

Club Brugge probeert al 18 jaar om het versleten Jan Breydel-stadion in deelgemeente Sint-Andries te vervangen. Aanvankelijk streed blauw-zwart voor een nieuw stadion op een andere site, maar na een juridische lijdensweg besliste het bestuur enkele jaren geleden om een nieuw stadion te bouwen op de huidige site. Ministers Zuhal Demir en Hilde Crevits (CD&V) verleenden in 2021 een vergunning, maar na protest van omwonenden maakte de Raad voor Vergunningsbetwistingen die ongedaan.

Een nieuwe aanvraagprocedure levert nu wellicht wel een vergunning op, maar de kans bestaat dat omwonenden opnieuw naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier