Glenn Verbauwhede vol onbegrip na ontslag als keeperstrainer bij KV Kortrijk

Glenn Verbauwhede was kind aan huis bij de Veekaa. © BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk de samenwerking met keeperstrainer Glenn Verbauwhede per direct stop zet. Nieuws dat insloeg als een bom bij supporters en voetballiefhebbers. Maar ook bij Verbauwhede zelf: “Ik ging naar de club om in overleg te gaan met het bestuur. Ik zet me neer met de vraag hoe zij volgend seizoen zien en ik krijg te horen dat ik ontslagen ben.”

Glenn Verbauwhede is kind aan huis bij de ‘Veekaa’. Sinds 2008 is hij verbonden aan de club. Eerst als keeper, tot dit seizoen als keeperstrainer. Iedereen kent hem als de joviale volksmens die hij is. Dit seizoen deed hij er alles aan om zijn club in eerste klasse te houden.

Teleurstellend

“Ik heb alles op het spel gezet dit seizoen. Alles wat ik deed was in functie van de club, puur uit liefde. Dag en nacht was ik bezig om een succesverhaal te schrijven. Niet voor mezelf, maar voor de club in de eerste plaats.”

“Ik had er geen probleem mee om in het oog van de storm anderen uit de wind te houden. Ik nam het voor iedereen op, van de coach tot de bestuursleden. Enkel en alleen in teken van het embleem. Het is enorm teleurstellend om nu van de ene op de andere dag op straat te staan.”

Een echte verklaring voor het ontslag heeft Verbauwhede tot op vandaag nog niet gehoord. Ook de club zelf geeft die (nog) niet mee. “Het klopt dat wij de samenwerking met Glenn beëindigen. Wij danken hem voor zijn inzet”, is alles wat we daar horen.

Coach Freyr Alexandersson

Tijdens het gesprek met het bestuur kreeg Verbauwhede te horen dat de beslissing van coach Freyr Alexandersson kwam. “Eerst en vooral vind ik het respectloos dat hij er zelf niet bij zat. Ik begrijp dat hij nu bij zijn familie in het buitenland is, maar virtueel had ook gekund. Hij had op zijn minst recht in mijn gezicht mogen zeggen wat hij denkt. Daarna heb ik hem nog vier keer moeten bellen om hem aan de lijn te krijgen.”

“We hebben dan een gesprek van veertig minuten gehad waarin hij de eerste twintig minuten constant verklaarde dat de beslissing van het bestuur kwam. Pas daarna gaf hij toe dat het zijn beslissing was. Dan moest ik nog eens de meest uiteenlopende excuses aanhoren. Blijkbaar kan hij niet met mijn manier van werken om. Terwijl ik bewezen heb dat ik mijn werk goed deed. Ik tilde al mijn keepers naar een hoger niveau. Als iemand zich veertig minuten moet verantwoorden, dan weet je dat hij boter op het hoofd heeft”, zucht hij.

“Ik heb al van 80% van de spelers berichten en telefoontjes met steunbetuigingen gekregen” – Glenn Verbauwhede

“Wat mij nog het meeste pijn doet is het feit dat hij vlak na de redding tegen Lommel naar mij kwam, me knuffelde en recht mijn gezicht zei: see you next season, we’re gonna call. Als je dan achteraf verneemt dat de beslissing daar al weken voor gemaakt was, weet je niet meer wie je kan vertrouwen. Want ik vertrouwde hem echt. Ik heb het dan ook altijd voor hem opgenomen. Maar goed, blijkbaar kan je in vijf maanden meer credibiliteit verwerven dan in 16 jaar”, zegt hij scherp.

“Ik vind het jammer om vast te stellen dat we in zo’n kinderlijke wereld leven. Ik dacht dat we allemaal volwassen mensen waren. Ik ben altijd recht voor de raap. Volgens mij is dat ook het eerlijkst. Maar wat hier gebeurde is alles behalve eerlijk. Ik wist letterlijk van niets. Geen enkel signaal had ik ontvangen. Ik vraag me dan ook nog altijd af waarom ze dit nu pas vertellen. Twee weken na het einde van het vorige seizoen en twee weken voor de start van de voorbereiding op volgend seizoen. Volgens mij verliezen ze daarmee al hun geloofwaardigheid”, gaat hij verder.

Mes in de rug

“Voordat de coach toegaf dat het zijn beslissing was, schoof hij het eerst op het bestuur af en daarna betrok hij zelfs de spelers. Hij zei dat zij samenwerking met mij wilden stoppen. Ik geloof daar helemaal niets van. Ik heb al van 80% van de spelers berichten en telefoontjes met steunbetuigingen gekregen. Zelfs van spelers die geleend waren en nu terug zijn naar hun club. Mijn telefoon staat niet stil.”

“Verder kan ik zeker tien spelers opnoemen die ik bij de hand heb genomen toen ze hier voor het eerst waren en wegwijs heb gemaakt in de stad en op de club. Die zijn me nog altijd dankbaar. Dat zijn dingen die ik niet moest doen, maar wel deed. Puur voor de club. Het voelt echt aan als een mes in de rug”, vertelt hij aangeslagen.

Hoe het nu verder moet met de carrière van Glenn Verbauwhede kan hij nog niet zeggen. “Ik moet het eerst allemaal even laten bezinken. Eerlijk gezegd wil ik er nu ook gewoon even niet meer aan denken. Doorheen het seizoen heb ik aanbiedingen gekregen van eersteklasseclubs, maar ik bleef mijn missie trouw. We zien wel waar het schip uiteindelijk strandt”, sluit hij af. (Jonas De Bosschere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier