Geen winnaar in OH Leuven – Kortrijk (1-1)

Kortrijk's Thierry Ambrose en OHL's Birger Verstraete. © JOHN THYS BELGA

OH Leuven en KV Kortrijk hebben zondagavond de punten gedeeld in de afsluiter van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Het werd 1-1. Konan N’Dri (62.) wiste voor de thuisploeg de openingstreffer van Dion De Neve (56.) uit. OH Leuven (11 ptn) is in de tussenstand elfde, Kortrijk (8 ptn) blijft als veertiende in de gevarenzone.

Na een leuke openingsfase, met kansen voor beide partijen, viel de partij in Leuven helemaal stil. Pas even voor het uur schoten de supporters aan Den Dreef opnieuw wakker. De bezoekers hadden een voorsprong beet na een afgeweken schot van Dion De Neve. Leuven reageerde meteen. Konan N’Ndri knalde een voorzet van Birger Verstraete voorbij een kansloze Kortrijk-doelman Patrik Gunnarsson. In het slot probeerde de thuisploeg de drie punten nog in Leuven te houden. Takahiro Akimoto kreeg de grootste kans, maar stuitte op Gunnarsson. Het bleef 1-1.

Eerder op de dag pakte AA Gent een 2-4-overwinning in de ‘Slag om Vlaanderen’ bij Club Brugge. Racing Genk verstevigde zijn leiderspositie dankzij een makkelijke 4-0-zege tegen FCV Dender. KV Mechelen van zijn kant ging met 2-0 voorbij Cercle Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier