Gary Magnée voor vier seizoenen naar Cercle Brugge

Gary Magnée moet bij Cercle voor meer defensieve opties zorgen. © Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft Gary Magnée aangetrokken. De 24-jarige Belg (1.75 meter) plaatste zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart, tot juni 2028.

Hij is een polyvalente rechtsvoetige verdediger. Magnée speelde in de jeugd van Verviers, Anderlecht, Club Brugge en RC Genk vooraleer hij in 2018 de overstap naar KAS Eupen maakte. Daar maakte hij in de eerste ploeg zijn debuut in 2020. Hij voetbalde tot op heden 73 wedstrijden in de Jupiler Pro League en was er goed voor zes goals en zes assists.

Bij Cercle moet Magnée voor meer defensieve opties zorgen, zeker na het vertrek van Hugo Siquet en de blessure van nieuwkomer Ibrahim Diakité als rechtsachter. Technisch directeur Rembert Vromant: “Gary is een speler die vooral als rechtsback, maar ook als verdedigende middenvelder, box-to-box en als linksback kan spelen. Zijn veelzijdigheid gekoppeld aan zijn loopvermogen, technische bagage en traptechniek zijn wapens die onze kern best kan gebruiken om onze sportieve ambities waar te maken.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier