Daar is hij weer: Didier Lamkel Zé zegt KV Kortrijk in januari al weer te verlaten voor Hongaars avontuur

Het avontuur van Didier Lamkel Zé bij Kortrijk zou van korte duur kunnen zijn. © Isosport
Jorunn Vannoorden

Met zijn voetballende kwaliteiten kon hij in Kortrijk nog niet echt opvallen, naast het veld zeker wel. Didier Lamkel Zé (26) zei donderdag in een exclusief interview bij het Franse RTBF dat hij in januari KV Kortrijk zal verlaten. De Kameroener staat er nochtans onder contract tot 2025, toch is het volgens hem 90% zeker dat hij binnenkort vertrekt naar de Hongaarse kampioen Ferencvaros. “Het wordt tijd dat ik de Belgische bladzijde omdraai.”

Tien wedstrijden, 1 (penalty)goal. Dat is de balans van Didier Lamkel Zé bij KV Kortrijk, dat de felbesproken Kameroener afgelopen zomer pas naar Kortrijk haalde. Lamkel Zé tekende een verbintenis voor drie seizoenen, tot 2025, maar vertrekt naar eigen zeggen in januari al weer.

90% zeker

In een exclusief interview met de RTBF vertelt de aanvaller dat hij een grotere uitdaging aan wilt gaan. “Gezien mijn kwaliteiten weet ik dat ik beter ben dan Kortrijk. Ik heb een grotere uitdaging nodig om een hoger niveau te bereiken en mijn carrière nieuw leven in te blazen. Dit is een aanbod dat ik niet kan weigeren, dat was ook afgesproken met Matthias Laterme (algemeen directeur KVK) toen ik hier tekende. Ferencvaros is een geweldige club, die elk jaar Europees voetbal speelt. Ze wilden me al toen ik bij Antwerp speelde. Met 90 procent zekerheid kan ik zeggen dat ik in januari naar Hongarije trek.”

Dank voor KVK

In het interview wou de Kameroener ook zijn huidige werkgever bedanken: “Ik zal Kortrijk altijd dankbaar zijn, omdat het me aantrok terwijl mijn imago in België besmeurd was.”

KVK betaalde Antwerp 500.000 euro, Lamkel Zé is er zeker van dat de Kerels daar winst aan zullen overhouden. “Als ik hen nu extra geld kan opbrengen, zullen ze dat met plezier toestaan. Het is mijn manier om deze warme club te bedanken. Tot ik vertrek zal ik me 100% blijven geven voor KV Kortrijk, het is een rustige club waar iedereen me vertrouwt en er geen problemen zijn. Maar het wordt tijd dat ik de Belgische bladzijde omdraai. In januari zullen we in een goede verstandhouding de hand schudden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier