Club en Cercle spelen gelijk in hun oefenmatchen, Kortrijk gaat de boot in tegen Cardiff

Eerder deze voorbereiding speelde Club Brugge al 1-1 gelijk tegen Knokke. © Belga

Club Brugge heeft zaterdag een gelijkspel behaald in een vriendschappelijke oefenmatch tegen PSV. Het duel tussen de Belgische en de Nederlandse landskampioen eindigde op 1-1. Ook Cercle Brugge behaalde deze score tegen Monaco eerder op de dag. KV Kortrijk verloor met 3-1 van Cardiff.

Club en PSV wachten op het oefencomplex De Herdgang in Eindhoven tot na de rust om de score te openen. Middenvelder Casper Nielsen (48.) zorgde vroeg in de tweede periode voor de openingsgoal. Zijn treffer werd snel beantwoord door PSV, dat langszij kwam via de Belgische Marokkaan Ismael Saibari (57.). Club oefent op 17 juli nog tegen Dender en Norwich.

Cercle Brugge heeft op stage in het Franse La Turbie 1-1 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen AS Monaco. De Vereniging kwam als eerste op voorsprong via een penalty van Kevin Denkey (10.), maar de gelijkmaker volgde langs de kant van Monaco al na een minuut via Thilo Kehrer.

Kortrijk speelde een oefenpot tegen Cardiff, een middenmoter uit de Championship. De Kerels kwamen als eerste op voorsprong via Takuro Kaneko (31.), maar gingen nog met 3-1 de boot in.

In het laatste weekend van deze maand (26-28 juli) gaat het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League van start. Club Brugge opent vrijdag de dans tegen KV Mechelen, maar speelt eerst nog om de Supercup tegen bekerwinnaar Union (20 juli). Cercle trekt de zondag op verplaatsing naar Westerlo, na de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League tegen het Schotse Kilmarnock op 25 juli. Kortrijk speelt zondag thuis tegen Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier