Club Brugge treft in mogelijke playoff-ronde van Conference League Osasuna

© BELGA

AA Gent en Club Brugge kennen, als ze eerst nog de derde voorronde overleven, hun tegenstand in de play-offronde van de Conference League. Voor de Buffalo’s wacht een mogelijke confrontatie met het Georgische Dila Gori of de Cyprioten van APOEL, blauw-zwart ontmoet het Spaanse Osasuna. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het House of European Football in het Zwitserse Nyon.

AA Gent en Club Brugge trapten hun Europese campagne eind vorige maand al op gang, in de tweede voorronde van de Conference League. De troepen van Hein Vanhaezebrouck kenden geen moeite met het Slovaakse Zilina, Ronny Deila en co. namen tegen de Denen van Aarhus de eerste horde. Deze en volgende week zijn beide clubs aan zet in de derde voorronde. Gent bekampt het Poolse Pogon Szczecin, Club neemt de handschoen op tegen Knattspyrnufelag Akureyrar uit IJsland. Als Gent en Club ook deze confrontatie tot een goed einde brengen, spelen ze in de play-offronde voor een ticket voor de groepsfase.

Ook voor KRC Genk is er meer duidelijkheid. De Limburgers spelen deze en komende week in de derde voorronde van de Europa League tegen het Griekse Olympiakos. Trekt het team van coach Wouter Vrancken aan het langste eind, dan volgt de play-offronde van de Europa League. Maar loopt het voor Genk fout tegen Olympiakos, dan treedt het aan in de play-offronde van de Conference League. Daarin zijn het Turkse Adana Demirspor of Kroatische NK Osijek de tegenstander.

De wedstrijden in de play-offronde staan op 24 (heen) en 31 (terug) augustus op de planning. De winnaars plaatsen zich voor de poulefase. Bij uitschakeling is er geen vangnet (net zoals in de derde voorronde van de Conference League).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier