Club Brugge rekent op Simon Mignolet en Andreas Skov Olsen tegen Racing Genk

(David Catry / Bruno Fahy)

Simon Mignolet en Andreas Skov Olsen kunnen zondag hun wederoptreden vieren bij Club Brugge op het veld van Racing Genk. De twee sterkhouders behoren tot de selectie van blauw-zwart. Ook Casper Nielsen keert terug uit blessure.

Mignolet kwam voor het laatst in actie op 17 maart, tijdens de slotspeeldag van de reguliere competitie bij Sint-Truiden (2-1-nederlaag). Hij werd toen na tien minuten vervangen met een hamstringblessure en miste vervolgens de eerste vijf wedstrijden in de Champions’ Play-offs en de dubbele Europese confrontatie met PAOK. In zijn afwezigheid ontpopte reservedoelman Nordin Jackers zich de voorbije weken tot een sterkhouder. Het is afwachten of coach Nicky Hayen Mignolet meteen weer in doel zet in de Luminus Arena.

Ook Andreas Skov Olsen is weer paraat. De Deen speelde voor het laatst mee in de Brugse derby tegen Cercle Brugge (1-1) op de openingsspeeldag van de Champions’ Play-offs. De voorbije weken was hij out met een heupblessure. De buitenspeler reisde wel, net als Mignolet, mee af naar Griekenland voor de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Conference League bij PAOK Saloniki, maar hij verliet vervolgens de groep om een onderzoek te ondergaan in Kopenhagen.

Casper Nielsen ten slotte is hersteld van een blessure aan het bovenbeen. De Deense middenvelder kwam op 7 april voor het laatst in actie, op de tweede speeldag van de play-offs tegen Anderlecht (3-1-zege).

Club Brugge staat na vijf speeldagen in de Champions’ Play-offs op de tweede plaats, op twee punten van leider Anderlecht. Blauw-zwart pakte tot dusver 13/15 en versloeg woensdag Genk nog met 4-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier