Club Brugge niet op volle kracht in Molde, maar Deila heeft “genoeg kwaliteit in de kern”

Trainer Ronny Deila van Club Brugge. © BELGA

Door blessures en ziekte moet Club Brugge donderdag vijf belangrijke spelers missen in de heenwedstrijd van zijn achtste finale tegen Molde in de Conference League. Simon Mignolet, Igor Thiago, Eder Balanta, Antonio Nusa en Hugo Vetlesen reisden niet mee naar Noorwegen af. “Maar we hebben genoeg kwaliteit in de kern om dat op te vangen”, maakt trainer Ronny Deila zich sterk.

“Elk seizoen zijn er wel momenten dat de ziekenboek vol raakt. Het is daarom dat je een ruime kern nodig hebt en die hebben we. In Genk waren we ook niet op volle sterkte en we winnen er met 0-3. Hopelijk kunnen we die goede prestatie doortrekken.”

Brugge kan in de Conference League zijn seizoen redden. In de beker werd Club Brugge in de halve finales uitgeschakeld en in de competitie is er een kloof van twintig punten met leider Union. “Voor meer druk zorgt dat niet, want die druk is er altijd al bij Brugge. We gaan elke wedstrijd voor de winst. Molde is een lastige tegenstander, maar we zullen er alles aan doen om met een goed resultaat terug te komen.”

Middenvelder Casper Nielsen kijkt uit naar het duel. “Na de teleurstelling om de bekeruitschakeling is dit weer een nieuwe start. We hebben de kans om iets mooi te realiseren op de Europese scène en ik acht ons daartoe in staat. We nemen het match per match, maar het doel is om zo ver mogelijk te gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier