Cercle geklopt door KV Mechelen met 2-0 en blijft onderaan bengelen

Mechelen's Bilal Bafdili en Cercle's Thibo Somers. © Tom Goyvaerts BELGA

KV Mechelen heeft zondag op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League in het AFAS Stadion met 2-0 gewonnen van Cercle Brugge. Door de zege springt KVM naar de tiende plaats in het klassement met elf punten, Cercle blijft met vier punten onderaan bengelen en houdt enkel hekkensluiter Beerschot achter zich.

In een flauwe openingsfase toonden de Mechelaars het meeste initiatief, zonder grote kansen te creëren. Daam Foulon (31.) bracht de thuisploeg op voorsprong met een rake kopbal, maar kwam daarbij wel in botsing met doelman Warleson. Hij was groggy en moest op een draagberrie afgevoerd worden. Cercle maakte in de eerste helft niets klaar en schoot geen enkele keer op doel.

Na de thee kwam de Vereniging meer opzetten en kreeg het ook enkele mogelijkheden via Kevin Denkey, invaller Kazeem Olaigbe en Hannes Van der Bruggen. De aanvalsgolf van de bezoekers viel echter snel stil, en het was de thuisploeg dat in het slot zijn voorsprong nog kon uitdiepen. Bas Van den Eynden (86.) kreeg de bal voor zijn voeten in de zestien en liet Warleson kansloos, de 3-0 van Lion Lauberbach werd in het slot nog afgekeurd vanwege nipt buitenspel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier