Cercle Brugge verlost zichzelf met deugddoende tweede competitiezege tegen AA Gent

Kévin Denkey, die vrede moest nemen met een rol als invaller, kroonde zich in de slotfase uiteindelijk tot matchwinnaar met twee doelpunten. © Belga

Cercle Brugge heeft donderdagavond tijdens een inhaalwedstrijd van de vijfde speelronde in de Jupiler Pro League zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. AA Gent trok met 2-1 aan het kortste eind.

In de tussenstand van de Belgische eerste klasse blijft Gent steken op de derde plaats met dertien punten. Cercle volgt op de vijftiende en voorlaatste positie met zeven eenheden, maar telt nu zes stuks meer dan hekkensluiter Beerschot en slechts één minder dan Kortrijk.

De Buffalo’s, die afgelopen zondag nog vertrouwen tankten in Jan Breydel met een efficiënte 2-4-overwinning tegen landskampioen Club Brugge, hadden het in een doelpuntloze eerste helft moeilijk met een strijdvaardige thuisploeg.

Matchwinnaar invaller Denkey

Na de onderbreking hield Davy Roef de bezoekers meteen recht. Felipe Augusto kreeg de bal pardoes voor de voeten en nam het Gentse doel onder vuur, maar een alerte Roef verhinderde de tegengoal. Een kwartier later kwam de Vereniging op zijn beurt goed weg toen Atsuki Ito de dwarsligger trof. Kévin Denkey, die vrede moest nemen met een rol als invaller, kroonde zich in de slotfase uiteindelijk tot matchwinnaar met twee doelpunten. De tegentreffer van Noah Fadiga viel te laat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier