Cercle Brugge staat op zes matchen van een plaats in de top zes: “Elk doelpunt dat ik nu maak draag ik op aan mijn moeder”

Topschutter Kevin Denkey: “Ik heb een neus voor doelpunten, zo lijkt. Maar ik ga geen zotte dingen doen.” © Belga
Redactie KW

Met drie uitmatchen naar KAA Gent, Eupen en Charleroi en drie keer thuis, tegen Club, Mechelen en RWDM blijft Cercle Brugge in de running voor een plaats bij de eerste zes.

Cercle ontpopte zich op de voorbije speeldag opnieuw tot dé uitdager van de G6 voor een plekje in Play-off 1. In de reguliere competitie zijn nog zes matchen te gaan, met eerstkomend Gent uit en Club in de derby thuis. Wellicht cruciaal.

“Na de winst tegen STVV hebben we iets om op te jagen”, vindt Hannes Van Der Bruggen. “Sint-Truiden staat opnieuw iets verder achter ons. We staan op gelijke hoogte met Genk en in Gent zondag 11 februari weet je nooit wat er gebeurt.”

“Na de winst tegen STVV hebben we iets om op te jagen”

De middenvelder keert terug naar de ploeg waar hij 13 jaar voetbalde. Tegen STVV werd VDB uit voorzorg tijdig vervangen omdat hij op één gele kaart van twee schorsingsdagen staat. “We hebben nog alles om voor te spelen. We hebben ons in deze positie gezet, met nu twee topmatchen die belang hebben voor ons. Dat is aangenaam. Staan we op drie, vier speeldagen voor het eind nog op die positie, kunnen we resoluut over Play-off 1 praten. Nu is het van het momentum genieten”, aldus Hannes Van Der Bruggen.

Spektakel

Kévin Denkey staat na zijn twee doelpunten tegen STVV opnieuw alleen als leider in de doelschuttersstand met 18 goals. “Ik heb een neus voor doelpunten, zo lijkt. Maar ik ga geen zotte dingen doen. Een getal van hoeveel het er uiteindelijk worden, daar zit ik niet mee in mijn hoofd. Dat is ook niet belangrijk Als ik scoor ben ik tevreden, zeker in functie van de ploeg. We blijven doorgaan en vooral gefocust. Er volgen nog zes interessante matchen, te beginnen met Gent, wat veelal voor spektakel zorgt”, weet de Gouden Stier.

Kévin Denkey verloor enkele weken geleden zijn moeder. “Mijn mama verliezen was het ergste wat ik al meemaakte. Dit verdriet wens ik niemand toe. Ik dank de vele steun die ik kreeg. Die heeft mij enorm geholpen. Elk doelpunt dat ik nu maak draag ik op aan mijn moeder. Vanuit de hemel kijkt ze toe. Ik weet dat ze bij mij is.”

(Alain Creytens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier