Cercle Brugge plaatst zich voor champions’ play-off na ruime zege tegen RWDM

Cercle kwam na amper vier minuten al op voorsprong via topschutter Kévin Denkey. © BELGA

Na leider Union, eerste achtervolger Anderlecht, landskampioen en bekerwinnaar Antwerp, en Club Brugge, hebben ook Cercle Brugge en KRC Genk zich zondagavond op de laatste speeldag van de reguliere competitie geplaatst voor de champions’ play-off in de Jupiler Pro League.

Cercle kwam na amper vier minuten al op voorsprong, via wie anders dan topschutter Kévin Denkey. Competitietreffer nummer 23 dit seizoen voor de 23-jarige Togolese international, die meer dan waarschijnlijk aan zijn laatste maanden bezig is bij de Vereniging. Na 22 minuten hadden de Bruggelingen een dubbele voorsprong te pakken. Edgaras Utkus trapte in de kluts na een hoekschop de 2-0 tegen de netten.

Vlak na de pauze volgde de 3-0 van de Ecuadoriaanse aanvaller Alan Minda en zo was de wedstrijd helemaal gespeeld. Thibo Somers maakte er in het slot nog 4-0 van. Seizoensrevelatie Cercle mag zo naar de Champions’ Play-off.