Cercle Brugge haalt beloftedoelman Maxime Delanghe in huis

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge heeft doelman Maxime Delanghe weggeplukt bij tweedeklasser Lierse-Kempenzonen. De belofteninternational ondertekende een contract voor twee seizoenen met optie op een derde, zo maakte de club donderdag bekend.

Maxime Delanghe kende zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht en PSV, waarna hij in augustus 2022 hij de overstap maakte naar Lierse-Kempenzonen in de Challenger Pro League. Daar kwam vorig seizoen achttien wedstrijden in actie voor de Pallieters, tot hij door een conflict met hoofdtrainer Tom Van Imschoot naar de bank verdween. Nu zet hij bij de vereniging voor het eerst de stap naar het hoogste niveau.

“Ik ben superblij dat Cercle zoveel vertrouwen in mij heeft. Al sinds het eerste gesprek voel ik me verbonden met deze vereniging”, aldus de 22-jarige doelman in een eerste reactie. “Er werken veel fijne mensen, met wie ik al heb gesproken heb ik een fijne band. Met keepertrainer Stefan Toonen heb ik in het verleden al gewerkt en de spelers waarmee ik sprak waren heel positief over Cercle. Dat heeft me enorm warm gemaakt om hierheen te komen. Cercle is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière.”

Maxime Delanghe zal evenwel nog niet aanwezig zijn op de eerste trainingen bij Cercle. Delanghe werd woensdag door beloftenbondscoach Jacky Mathijssen immers opgenomen in de definitieve selectie van het EK U21 in Georgië en Roemenië dat volgende week woensdag (21/06) op gang wordt getrapt. Zijn kersverse ploegmaats Olivier Deman en Hugo Siquet maken ook deel uit van de selectie. Het maakt dat de vereniging zo drie spelers aflevert bij de Belgische beloften.

Eerder deze week pakte Cercle Brugge ook al uit met de komst van middenvelder Nils De Wilde (20), die transfervrij overkwam van de RSCA Futures.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier