Bruninho is de vierde nieuwkomer bij Cercle Brugge: “Een grote kans die ik absoluut wil waarmaken”

Bruninho: “Het is een kinderdroom van mij om in Europa te voetballen.” © Cercle Brugge
Redactie KW

Bruno Gonçalves de Jesus of kortweg Bruninho is geboren in Sao Paolo. Hij is een 21-jarige aanvallende middenvelder die ook op de flank uit de voeten kan. De Braziliaan wordt geleend bij Red Bull Bragantino tot het einde van dit seizoen, met een aankoopoptie.

Hij is de vierde nieuwkomer bij Cercle dit seizoen. Eerder werd jeugdinternational Alama Bayo transfervrij weggehaald bij Seraing. Rechtsachter Ibrahim Diakité kwam definitief over van Stade Reims en middenvelder Lawrence Agyekum werd geleend bij Red Bull Salzburg. Bruninho (1m74), een Braziliaanse jeugdinternational kwam in totaal 57 keer in actie voor het eerste elftal van Bragantino. Daarin was hij goed voor negen doelpunten en vier assists. “Het is een kinderdroom van mij om in Europa te voetballen. Ik wil deze kans ook met beide handen grijpen. Ik wil het team helpen met alles wat ik kan. Dit is een grote kans en die wil ik absoluut waarmaken.”

Dribbelwonder

Bij Cercle zijn ze alvast verheugd om een speler met de kwaliteiten van Bruninho aan de kern toe te voegen. “Hij zal voor groen-zwart vooral belangrijk zijn om tussen de lijnen te spelen en om op de kleine ruimtes de juiste oplossingen te vinden”, aldus technisch directeur Rembert Vromant.

Bruninho, die beschouwd wordt als een dribbelwonder, vindt bij Cercle met het rugnummer 30 zijn landgenoten Warleson, Felipe Augusto en ook Erick Nunes terug. Die laatste is tevens op uitleenbeurt tot eind dit seizoen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier