Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Alama Bayo is centraal in de spits alsook op de flank inzetbaar. © Cercle Brugge
Redactie KW

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.

Als speler blijven verder Flavio Nazinho (20) die een verbintenis tekende voor vier jaar en Malamine Efekele (19) die door AS Monaco tot eind dit seizoen aan Cercle verder wordt uitgeleend. Alan Minda zal pas bij de terugkeer in Brugge aansluiten. Hij speelde met Ecuador donderdag in de kwartfinales van de Copa America tegen Argentinië.

Vlotte overgang

Ondertussen is Alama Bayo (18) zich aan het integreren binnen zijn nieuwe werkomgeving. In het verleden speelde hij voor Standard en Eupen. Vorig seizoen was dat voor Seraing in de Challenger Pro League. “Ik heb bij Cercle een goede eerste week achter de rug”, vertelt hij.

“Goede eerste week achter de rug, geen aanpassingsproblemen”

“Fysiek kon ik mij vlug aanpassen. Tijdens mijn vakantie heb ik ook niet stilgezeten. Mijn overgang naar Cercle verliep vrij vlug nadat ik een eerste keer contact had met Rembert Vromant, de technisch directeur. Men was geïnteresseerd in een profiel als het mijne, evenals om mij als een jonge voetballer in hun project verder te ontwikkelen. Ik ben de matchen van Cercle beginnen volgen en zag een ploeg met veel ambitie. Dat hebben ze vorig seizoen meer dan duidelijk gemaakt.”

In spits of op flank

Bayo is een offensieve versterking met het oog op de toekomst. Centraal in de spits, maar ook op de flank inzetbaar. Hij past in de verticale speelstijl met heel veel transitiemomenten. Gezien de duur van zijn contract krijgt hij bij Cercle de tijd om te groeien.

“Ik ben veel in beweging, met mijn snelheid sprint ik graag aan een hoge intensiteit zoals de trainer het graag heeft en waardeert. Met veel pressing. Waar de coach mij ook zet voorin, ik kan er spelen. Uiteraard hoop ik zoveel mogelijk minuten te kunnen doen”, besluit de Belgische jeugdinternational U18.

(Alain Creytens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier