AA Gent en coach Hein Vanhaezebrouck gaan na dit seizoen uit elkaar

Hein Vanhaezebrouck is sinds december 2020 aan de slag bij AA Gent, in wat zijn tweede periode aan het roer van de Buffalo's is. © Belga

Eind dit seizoen scheiden de wegen van AA Gent en trainer Hein Vanhaezebrouck. Dat nieuws brachten verschillende Belgische media dinsdagvoormiddag naar buiten. De beslissing om niet met Vanhaezebrouck door te gaan zou al enkele maanden vastliggen, maar Gent zou wachten tot na het einde van de competitie om officieel te communiceren.

De 60-jarige Vanhaezebrouck is sinds december 2020 aan de slag bij AA Gent, in wat zijn tweede periode aan het roer van de Buffalo’s is. Hij loodste de Gentenaars naar winst in de Beker van België in 2022, maar dat nam niet weg dat er stevige ruis kwam op de relatie met het Gentse bestuur. De altijd eigenwijze Vanhaezebrouck deinst er zoals geweten niet voor terug om prikjes uit te delen en dat zou de nieuwe eigenaar Sam Baro ertoe aanzetten, samen met tegenvallende resultaten zoals het missen van de Champions’ play-offs, om op zoek te gaan naar een andere coach voor volgend seizoen.

Titel met Buffalo’s

Vanhaezebrouck brak bij het grote publiek door als coach van KV Kortrijk (2006-2009 en 2010-2014). Zijn grootste succes behaalde hij tijdens zijn eerste periode bij AA Gent (2014-2017), met de eerste en tot dusver enige landstitel ooit van de Buffalo’s in 2015. Tussendoor kende de West-Vlaming ook minder geslaagde passages bij KRC Genk (2009) en RSC Anderlecht (2017-2018).

Gent is momenteel aan de slag in de Europe play-offs en voert daarin de stand aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier