Junior is speler, trainer en kantinehulp bij KFC Damme

Junior Goemaere. (foto JPV)
Redactie KW

Het was weer een heerlijk sportweekend voor allen die KFC Damme liefhebben. De dames wonnen met 0-5 in Sint-Joris, de heren troefden Eendracht Brugge af met 4-2 en de jeugdploegen bewezen eens te meer dat ettelijke aankomende talenten weldra hun opwachting zullen maken. Eén van die beloftevolle jonge spelers is Junior Goemaere. Tijdens ons interview benadrukt hij dat een fantastische vriendenkring, waartoe hij behoort, dolgraag de handen uit de mouwen steekt om de voetbalvereniging te helpen met raad en daad.

“Ik studeer in het VTI in Brugge applicatie- en databeheer. Bij KFC Damme kan ik mijn hoofd leegmaken. Wekelijks haspel ik de wedstrijden af bij de beloften al word ik nog vaak gevraagd om mijn steentje bij de dragen bij de lichting U17.”

Familiegebeuren

“Bij de voetbalschool van Cercle Brugge leerde ik tegen een balletje trappen. Vervolgens ging het richting mijn huidige vereniging. Alle jeugdreeksen doorliep ik er. Nu maak ik misschien kans om door te breken. Vaak train ik mee met ons vlaggenschip en, in alle eerlijkheid, het loopt vlot. Anderzijds, ik besef maar al te goed dat ik nog leergeld zal moeten betalen.”

“De maats en ikzelf steken vaak een handje toe in de kantine. Het is supertof om al die gemotiveerde jeugdspelers, ouders en sympathisanten bezig te horen. En ja, papa Vincent is voorzitter. Hierdoor hoef ik echter allerminst op een voorkeursbehandeling te rekenen. Wel vind ik het leuk dat KFC Damme een familiegebeuren is geworden voor ons. Blijkbaar ambieert onze eerste ploeg bij de heren op termijn tweede provinciale. Dat zou een hele eer zijn. In welke reeks we ook aantreden, de sfeer zal nooit omslaan. Ettelijke uurtjes spendeer ik aan KFC Damme. Een zalige bezigheid.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier