Julien Van Volcem is aan zijn eerste seizoen bezig tussen de palen van KSC Blankenberge A: “Zolang ik gericht kan trappen, ga ik door”

Guy Neirynck is 58 lentes jong: hij trapt nog perfecte ballen naar zijn keepers. (foto JPV)
Redactie KW

Julien Van Volcem is aan zijn eerste seizoen bezig tussen de palen van KSC Blankenberge A. Keeperstrainer Guy Neirynck is vol lof over de inzet en de gedrevenheid van zijn leerling. De waardering blijkt wederzijds. “Mijn keeperstrainer zit bijna op tram zes, maar zijn traptechniek is nog prima en zijn oefeningen helpen me flink vooruit.”

Guy Neirynck lacht trots als we hem contacteren. “Zolang ik gericht kan trappen, ga ik door. Als doelman haalde ik geen topniveau en bereikte nooit de nationale reeksen. Als trainer van de goalies ben ik al 23 jaar bezig. Ik weet dus waarover ik spreek. Om bij te leren zit ik vaak achter mijn computer en bekijk ik filmpjes. Zie ik iets dat ik kan gebruiken, dan test ik dat uit met mijn ballenpakkers.”

“Mijn heup werd vervangen, in mijn knie zit een halve prothese en ook aan de schouder werd ik geopereerd. Toch kan ik het veldwerk niet laten. In Blankenberge train ik de keepertjes van de lichting U10 en U11. Daarbij komt natuurlijk de bovenbouw en de eerste ploeg. En ja, ik ben ook nog veldtrainer van de groep U8: daar ben ik gewoon ingerold.”

Trainer en biechtvader

“De samenwerking met de jonge trainersstaf van ons vlaggenschip verloopt overigens vlekkeloos. Steven Van Moeffaert en Aaron Bruning zijn professioneel bij alles wat ze doen voor de kustformatie. Niets laten we aan het toeval over, geen detail verliezen we uit het oog. We promoveerden naar de nationale reeksen en prijken nu op een uitstekende achtste stek.”

“We krijgen nog vier concurrenten te kampen die in de staart van de rangschikking geklasseerd staan. We onderschatten niemand, maar toch hopen we nog een paar overwinningen te sprokkelen om ons kampioenschap helemaal in stijl af te sluiten. En ja, Julien Van Volcem is een klasbak. Ik ben zijn trainer en zijn biechtvader. Vaak oppert hij onhoudbare ballen tegen zijn netten te krijgen en voor de rest niets te moeten pakken.”

“Dat is nu eenmaal het lot van een goalie uit de hogere reeksen. Hij organiseert zijn defensie vlekkeloos, ook dat is een pluspunt. Zelf hoop ik nog een paar jaartjes gezond te blijven, want dat veldwerk maakt me echt gelukkig.”

(JPV)

Zaterdag 6 april om 19 uur: Erpe Mere United – KSC Blankenberge A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier