Jong Vijve start volgend seizoen met veel nieuwkomers: “Mikken op de linkerkolom”

Enkele van de nieuwkomers bij Jong Vijve: Arne Van Ackere, Gilles Van Maele, Wannes Boel, Tiebe Rosseel, Jari Seeuws, Lloyd Stevaert en trainer Peter Leneeuw. © IVD
Redactie KW

Jong Vijve, dat vorig seizoen mikte op een plek in de top vijf, bleef een stuk beneden de verwachtingen. Toen Peter Leneeuw het sportieve roer overnam, was er beterschap en die lijn wil Jong Vijve volgend seizoen doortrekken.

“Wij speelden een zwakke eerste ronde”, geeft sportief verantwoordelijke Ronny Buyse toe. “Na de trainerswissel was er zowel sportief als extra-sportief heel wat beterschap merkbaar. Wij zetten ook een paar mooie resultaten neer en sloten de competitie op een positieve manier af tegen Deerlijk Sport. Op basis daarvan heb ik een goed gevoel om aan de nieuwe campagne te beginnen.”

Linkerkolom

“Toen ik in januari overnam, stond de ploeg op de laatste plaats”, neemt T1 Peter Leneeuw over. “Het was onze betrachting om nog enkele plaatsen te stijgen en daar zijn wij door omstandigheden slechts gedeeltelijk in geslaagd. Aan inzet en motivatie was er nochtans geen gebrek. Door het talent bij de jeugd schuiven er tien spelers van de U21 door naar wat ik nu nog de A-kern noem, een verzameling van beloften en A-spelers. Iedereen in deze groep van 44 start de voorbereiding met evenveel kansen. Wij trainen de eerste weken samen in drie groepen afwisselend onder de leiding van T2 Kurt Boone, beloftetrainer Gauthier Van West en van mezelf. Op die manier wil ik tot mijn A-kern komen. Wel neem ik in de competitie op de bank altijd drie spelers uit de beloften mee. Iedereen zal zich week na week dus moeten bewijzen. Ons doel? “Goed voetbal brengen, een goeie groepssfeer en mikken op de linkerkolom.”

De jonge kern van Jong Vijve werd aangevuld met de nodige ervaring. Lloyd Stewart komt over van tweedeprovincialer Moorslede. “Het is geen stap in het onbekende, want ik ken de trainer van bij Wevelgem en Anzegem, waar ik trouwens samen speelde met Stefanoski. Het is ook een beetje dankzij hem dat ik koos voor Jong Vijve. Hier ligt een mooi project op tafel. Na vier jaar Moorslede kijk ik uit naar het nieuwe seizoen.”

Overzicht

Nieuw zijn: Lloyd Stewart (SV Moorslede), Vladimir Stefanoski (Cercle Melle), Jari Seeuws (Jong Zulte), Gilles Van Maele, Thomas Defrenne en Waskun Decuypere (ZK Dentergem), Tiebe Rosseel (Racing Waregem), Wannes Boel (Merelbeke) en Arne Van Ackere (Beveren-Leie). Vertrekkers: Kenzo Vermeersch (Aarsele), Cédric Reynvoet, Gilles Mestdagh, Axl Vanderswalmen, Jarno Putman en Bram Cuvellier stoppen. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier