Jeugdwerking KSV Loppem werkt samen met Cercle Brugge: “Ons op provinciaal niveau professionaliseren”

Anthony De Buyser (ondervoorzitter KSV Loppem), Nico Ranson (TVJO KSV Loppem) en Roel Vandaele (jeugdwerking Cercle Brugge) bezegelen de samenwerking. © Alain Creytens
Redactie KW

De jeugdwerking van Cercle Brugge zet de samenwerking met ploegen uit West- en Oost-Vlaanderen voort. De voorbije week ging groen-zwart in zee met KSV Loppem om voor beiden een win-winsituatie te creëren.

Met de samenwerking willen zowel KSV Loppem als Cercle Brugge inzetten op inhoud en het delen van kennis. Verder zijn er workshops voor trainers, onderlinge samenwerkingen, het doorgeven van de nodige know-how of op elkaar afstemmen. KSV Loppem beschikt momenteel over zo’n 310 jeugdspelers, van de U6 tot en met de U21 “We willen met die samenwerking onze jeugdwerking in Loppem en onze trainers op provinciaal niveau professionaliseren”, klinkt ondervoorzitter Anthony De Buyser. “Nu hopelijk volgend jaar nog de aanleg van een kunstgrasveld. Dit kan onze jeugdwerking nog meer ten goede komen.”

Cercle Brugge heeft ondertussen 24 partnerploegen. Het begon in het seizoen 2020-2021 met WS Bulskamp, daarna volgden SC Blankenberge, VKSO Zerkegem, KSK Maldegem, KFC Poperinge, WS Lotenhulle, Dosko Sint-Kruis, KFC Eeklo, Daring Brugge, Hertsberge, KFC Varsenare, KVV Aartrijke, KFC Damme, KDC Ruddervoorde, KSK Steenbrugge, VVC Beernem, KEG Gistel, HO Kalken, Fusion Oostende, KSV Oostkamp, Minifoot Brugge, KV Koksijde-Oostduinkerke, FC Goalgetters Sint-Laureins en KSV Loppem. Maandag 26 augustus is er op Cercle een startvergadering waar alle partnerploegen worden uitgenodigd.

Roel Vandaele legt uit: “We bieden daar tevens een workshop diversiteit aan. Ook gericht voor mensen in het bestuur, de API, de TVJO, zodat zij hiermee binnen hun vereniging aan de slag kunnen. Dat is het startschot van het nieuwe seizoen waarin we drie workshops voorzien. Naast de U8-cup met de partnerploegen op het veld komt er met hen op maandag 30 december een U9 indoorhappening in Sport Vlaanderen in Brugge. Om op die manier het minivoetbal in de jeugdwerkingen te introduceren en de balvaardigheid van de jonge spelers te verbeteren.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier