Papa Dennis mist geen enkele match van Owen en Thiano

Dennis Gevaert volgt alle matchen van Thiano en Owen. (foto JPV)
Redactie KW

Telkens als de U15 en de U8 aantreedt, is papa Dennis Gevaert aanwezig in gezelschap van Gianni Longueville, de topspeler van het nationale KSC Blankenberge. Bij de lichting U8 voetbalt Thiano Gevaert samen met Milo Longueville en met Idris Cleenwerck, zoon van trainer Bart Cleenwerck van U8 en tevens kapitein van het vlaggenschip.

“Het is telkens feest als ik mijn kinderen aan het werk zie. Gianni Longuevile is familie van mij en samen evalueren we de wedstrijden, zonder ons te mengen met het tactische plan van de coach. Als er geen referee aanwezig is, neemt Gianni Longueville die taak gretig op zich.”

Bart Cleenwerk is een gediplomeerde coach die de lat hoog legt. Soms is dat misschien moeilijk voor die gasten, maar ze leren heel veel bij. Mijn Thiano zet zich altijd stevig in, want hij droomt van de eerste ploeg van Daring Brugge. Misschien komt zijn wens ooit uit”, vertelt papa Dennis Gevaert.

Kapitein

Dan gaan we over naar de lichting U15 waar Gianni Demeyere, eveneens gediplomeerd, de scepter zwaait. “Mijn Owen is kapitein van de ploeg. Zeven jaar geleden kwam hij bij Daring toe: Patje De Ketelaere was zijn trainer en mentor. Een ongelooflijke grootmeester. Spijtig genoeg is die brave mens recent overleden aan een slepende spierziekte. Ik herinner me nog dat hij zijn laatste match coachte in zijn karretje. Owen beproefde vervolgens zijn geluk bij Dudzele, maar keerde naar de schaapstal terug. Zijn huidige coach is streng, maar rechtvaardig. Hij kijkt er nauwlettend op toe dat de richtlijnen worden gevolgd”, zegt Dennis.

“Zelf voetbalde ik bij Cercle Oedelem, Beernem en één seizoen Oostkamp, waar ik Rik De Mil als coach had. Toen wilden mijn knieën niet meer mee en hield ik het voetballen voor bekeken. Nu sta ik weer op de velden van het Tempelhof, want ik wil mijn nakomelingen zien evolueren. Regelmatig krijg ik feedback van de trainers: ze laten zich positief uit over Thiano en Owen. Meer moet dat niet zijn al droom ik er soms van ze ooit samen in de eerste ploeg te zien meedraaien. Maar ja, dat is de wens van elke papa zeker?”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier