Jeugd KSV Oostkamp werkt samen met Cercle Brugge

Sam Vandenhende en Roel Vandaele (Cercle Brugge) en Hans Mulier en Danny De Coninck voor KSV Oostkamp. © ACR
Redactie KW

De jeugdafdeling van voetbalclub KSV Oostkamp gaat samenwerken met de jeugdacademie van Cercle Brugge. “Doordat de tweede ploeg van groen-zwart, Jong Cercle, al in de Valkaart actief is om er hun thuiswedstrijden te spelen, is de samenwerking een bijkomende troef.”

Danny De Coninck is bij KSV Oostkamp samen met Hans Mulier verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. “Ik heb een verleden bij KFC Varsenare. Daar was er al een samenwerking met Cercle Brugge die heel goed verliep. Sinds dit seizoen ben ik bij Oostkamp actief en doordat Sam Vandenhende van KSVO naar Cercle trok, was de link vlug gelegd, net als het akkoord om samen te werken”, aldus De Coninck.

Alles dient nog verfijnd en geverifieerd te worden. “Het is vooral de bedoeling om de jeugdwerkingen op elkaar af te stemmen, en de betere elementen bij Oostkamp een kans te bieden om bij Cercle op eliteniveau te voetballen. Andersom kunnen wij jongens die bij hen niet rijp genoeg zijn in Oostkamp het interprovinciaal niveau aanbieden. Verder zijn er clinics voor trainers, onderlinge samenwerkingen, en geven we de nodige knowhow door. Cercle heeft ongetwijfeld veel zaken waar wij in Oostkamp beter kunnen van worden. Omgekeerd ook. Het is een stap vooruit voor KSV Oostkamp in zijn geheel, net als voor onze 300 jonge spelers.”

Workshops

Roel Vandaele van Cercle Brugge knikt. “Met Oostkamp erbij hebben we nu twintig ploegen uit West- en Oost-Vlaanderen in een dergelijke samenwerking. We investeren niet alleen in spelers, maar ook in trainers. Daarom organiseert Cercle workshops. Met de inhoud daarvan kunnen ze zelf binnen hun team aan de slag. Op maandag 26 augustus zitten we bij Cercle trouwens met alle partnerploegen samen om het startschot te geven, een overzicht te bieden over het netwerk alsook een workshop rond het API-gebeuren.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier