Jerko Tipuric officieel voorgesteld bij KSV Diksmuide

We zien v.l.n.r.: sportief verantwoordelijke Filip Mattelin, T2 Benny Jonckheere, kersvers T1 Jerko Tipuric en voorzitter Frederik Willaert. © MG
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

De T1 sprak dinsdagavond in de kantine voor het eerst zijn spelersgroep toe.

Eerst nam voorzitter Frederik Willaert het woord. “Er boden zich maar liefst 20 trainers aan, maar met Jerko contacteerden we zelf een coach. Na een kort gesprek kwamen we met het bestuur tot het besluit dat hij de geknipte persoon is om deze gedreven en temperamentvolle groep te leiden.”

Jerko Tipuric werd letterlijk met applaus onthaald door de spelers en entourage van de Boterjongens. De ex-prof van onder meer Hajduk Split en Cercle Brugge maakte in zijn geheel eigen stijl – de passie droop er weer vanaf – meteen duidelijk waar hij de accenten op zou leggen. “Stiptheid, discipline en hard werk draag ik hoog in het vaandel. Ik ken nog enkele spelers van vroeger en zag de ploeg afgelopen zondag al in Jabbeke aan het werk. Het is een erg technisch vaardige bende, zeker voor tweede provinciale. Ik heb geen minuut getwijfeld om bij deze ambitieuze club te tekenen. Tijdens de komende trainingen en wedstrijden zal ik vooral veel met T2 Benny Jonckheere overleggen en dan bijsturen waar ik het nodig acht.”

“Mijn ambitie? Het hoogste mogelijke. Met deze groep wil ik dit seizoen al naar eerste provinciale promoveren. Ik tekende een contract tot het einde van het seizoen, maar als de resultaten er zijn, wil ik hier gerust ook langer aan de slag blijven. Dat ik wekelijks de verplaatsing vanuit Brugge moet maken, deert me niet. In de wagen heb ik veel tijd om na te denken”, sloot Jerko met een knipoog af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier