Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’

De lounge van KRC Harelbeke. © gf
Redactie KW

RC Harelbeke redde zich enkele weken geleden ternauwernood in de tweede nationale afdeling amateurs. Dat was niet in het minst te danken aan de massaal opgekomen supporters. Om hen te bedanken kan elke Harelbekenaar ook volgend jaar volledig gratis naar de thuismatchen van de Ratjes.

RC Harelbeke telde, ondanks een matig klassement, toch gemiddeld 750 toeschouwers vorig seizoen. Daar waren zelfs enkele uitschieters bij waar de kaap van 1.000 fans werd gehaald.

De actie met gratis abonnementen, die vorig jaar zelfs het nationale nieuws haalde, en zelfs tot voorbeeld van andere clubs strekte, lag daarbij aan de basis.

De club wil volgend seizoen dat exploot herhalen. Elke inwoner van Harelbeke (of buurgemeente) kan het komende seizoen volledig gratis naar de thuiswedstrijden in de competitie van de Ratjes.

Daarvoor moet voor 15 juli via de site www.krc-harelbeke.be het abonnement worden aangevraagd, en op vertoon van je identiteitskaart worden afgehaald op één van de vijf donderdagen in augustus tussen 18 en 20 uur.

De spelerskern lijkt gevoelig versterkt en de ambities zijn er: de club wil meedraaien in de top van het klassement en een plaatsje in de eindronde verdienen.

Licentie

Ook extra-sportief lijkt RC Harelbeke er klaar voor te zijn: zij waren één van de amper vijf clubs uit de 2de amateur-afdeling die na een grondig onderzoek een licentie voor 1ste amateur kreeg.

Ondertussen gingen de Ratjes al van start met de fysieke testen op het veld van KSV Kortrijk. Enkele spelers waren wel nog op vakantie. In juni start dan het eerste blok van de voorbereiding. Ook Zaven Yagan en Arne Galens waren van de partij. Beiden ondertekenden bij sportief directeur Bruno Derveaux deze week een nieuw contract waardoor ze een jaartje langer in het Forestiersstadion blijven.

Ondertussen is er een Blokspot in de Lounge van de Harelbeekse kantine opgericht, met de bedoeling alle geïnteresseerde studenten de mogelijkheid te geven om in alle rust en stilte de vakken voor hun examens, die nu voor de deur staan, voor te bereiden. (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier