Gianni Neirynck is betrouwbaar sluitstuk van E. Brugge (4B)

Gianni Neirynck. © JPV
Redactie KW

Na een reeks van negen op twaalf moet Eendracht Brugge voor de derde keer op rij in het zand bijten. Wenduine, KM Torhout B en vooral Oostkamp B bleken te sterk voor de jongens van langs de Watertoren.

Coach Hendrik Anckaert neemt zijn groep in bescherming: “We beschikken over pakweg zeventien gegadigden, die regelmatig hun kans krijgen. In Oostkamp waren vijf van mijn basispionnen niet beschikbaar. Toch gaven we vooral de eerste helft het beste van onszelf. Toen we vervolgens een lichte penalty incasseerden, brak de veer. We gaan onverdroten door en proberen steeds maar het niveau op te krikken. Natuurlijk zullen we daarin slagen.”

Open armen

Doelman Gianni Neirynck moest acht keer vissen, maar presteerde lang niet onaardig. “In het verleden heb ik een beetje rondgezworven, in Oost-Vlaanderen en vervolgens bij Steenbrugge, Loppem, Zedelgem, Wenduine en drie maanden Westkapelle. Sinds het begin van het kampioenschap pak ik ballen achter de Watertoren. Hier werd ik met open armen ontvangen. De groepssfeer lijkt me totaal anders dan bij vorige uitdagingen. Jammer genoeg kon ik in het begin niet voluit gaan: bijna heel september stond ik aan de kant door een ontsteking aan de meniscus. Op het einde van de maand mocht ik mijn debuut vieren, tegen Oostkamp, en we wonnen zowaar met 2-0. Na twee weken moest ik weer bij de beloften keepen, na een niet zo verstandige stoot van mij. In Hertsberge was ik opnieuw aan zet, maar keek in blessuretijd tegen mijn tweede geel aan.”

“T1 Hendrik Anckaert viste me opnieuw op in december, tegen Varsenare B. Sindsdien sta ik ononderbroken in doel. Ik bedank de coach voor het vertrouwen. Hij is een vaderfiguur, die me nooit liet vallen en me gegarandeerd nog beter zal maken. Hij kneedde bovendien de veldspelers tot een stevig geheel. Natuurlijk blijf ik hier ook volgend kampioenschap. Nu komt het erop aan hier en daar puntjes te sprokkelen, terwijl de transferverantwoordelijken wel een paar talenten op de kop zullen tikken. We maken ons nu op voor de trip naar Zwevezele en dan volgen twee thuismatchen op rij: Varsenare B en VVC Beernem B. Ik wil blijven bewijzen dat ik een balletje kan pakken.” (JPV)

Zaterdag 17 februari om 19.30 uur: KSKV Zwevezele – VV Eendracht Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier