Gianni Leenaert (36) droomtvan afscheid met promotie Moorsele

Gianni Leenaert wordt T2 van het B-elftal. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Gianni Leenaert stopt na dit seizoen met voetballen. De 36-jarige stijlrijke aanvaller heeft er via Moorsele, Wervik, Ledegem en opnieuw Moorsele een mooi parcours op zitten. Mogelijk kan hij zijn carrière afsluiten met een promotie naar eerste provinciale. “Heel graag”, zegt hij.

SV Moorsele ging vorige speeldag met 3-4 winnen op het veld van de nummer drie Club Roeselare. Met deze zege verzekerden de rood-witten zich van een eindrondeticket. Gianni Leenaert zag het graag gebeuren, en kan nog met een dikke prijs afscheid nemen van SV Moorsele en zijn voetbalcarrière.

69 tegengoals

“Hoewel ik al een hele tijd meedraai, heb ik nog nooit een prijs gewonnen”, vertelt de kapitein. “Via de eindronde alsnog de stap naar eerste provinciale zetten, zou een afscheid in stijl zijn. Ik zal er alles aan doen. Met de verzekerde deelname aan de eindronde hebben we onze ambitie hard gemaakt, ook al moesten we met 69 tegendoelpunten ons vaak hard reppen om nog te winnen. Na hekkensluiter Geluveld kregen we de meeste goals te slikken. Aan kampioen Zwevegem gingen we niet kunnen tippen, maar een tweede plaats moest zeker kunnen.”

SV Moorsele sluit zondag het seizoen af voor eigen volk tegen SV Moorslede. “Een mooie opwarmer voor de belangrijke wedstrijden die er straks aan komen in de eindronde. Onze kansen? Een eindronde is en blijft een loterij.”

Leenaert mag dan straks de voetbalschoenen opbergen, als toekomstig T2 van SV Wevelgem City B blijft hij in het voetbal meedraaien. “Het is op vraag van mijn goede vriend David Vanneste, die er T1 wordt, dat ik heb toegehapt. Trainersambities zijn niet aan mij besteed. Maar naast David werken, in de schaduw, met jonge Wevelgemse gasten, dat zie ik wel zitten.” (AVW)

Zondag 28 april 15 uur: SV Moorsele SV Moorslede

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier