Geen mooie jaarafsluiter voor ZVC Assebroeke, dat verliest bij So Jeunes

Keeper Yentl Vanthorre speelde vooral in de eerste helft een goede wedstrijd. © foto ACR

De Brugse zaalvoetbalploeg kende in 2019 een succesjaar met onder andere de promotie naar de hoogste afdeling. Assebroeke verloor zijn laatste match van dit jaar in Henegouwen met 5-2.

De wedstrijd in Dour bij So Jeunes had een week later dan gepland plaats. Door die wijziging moest Assebroeke enkele pionnen missen die reeds andere plannen hadden. In allerijl werd deze week met Brian Vandenberghe zelfs een nieuwe speler aangesloten om toch aan acht spelers te komen.

Bij aanvang van de wedstrijd werd doelman Vanthorre meteen op de proef gesteld. De keeper van Assebroeke kon redding brengen met de voet. Aan de overzijde trapte Braem over doel. Luttele minuten later had hij meer succes toen hij mooi door Masselus werd aangespeeld (0-1). Dour leek niet aangeslagen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Braem redde van op de lijn en Vanthorre kwam meerdere keren goed tussen. Braem en Cedric Simoens hadden ondertussen mogelijkheden om de score te verdubbelen. De goal viel echter aan de overzijde: 1-1 in de 21ste minuut. Opnieuw Braem probeerde Assebroeke nog voor de rust op voorsprong te brengen, maar het bleef bij 1-1.

Afmaken op de counter

De tweede helft begon iets vinniger. Birger Longueville haalde uit. Zijn schot werd gekeerd door de keeper en de rebound ging op de paal. Ook Masselus was dichtbij een goal. Na zes minuten was het echter de thuisploeg die op voorsprong kwam, maar Assebroeke had meteen reactie in huis. Dewilde bediende Longueville en 2-2. Dewilde trapte nadien op de paal en ook Aaron Simoens pakte uit met een goede actie, maar hij zag zijn schot gekeerd. Na 17 minuten liet Vanthorre zich verrassen op een eerder zwak schot en 3-2. Dour vormde van dan af een goed blok en kon het op de tegenaanval met twee extra goals afmaken: 5-2. Een verdiende overwinning van de thuisploeg.

Voor Assebroeke wordt het een spannende terugronde om die vierde play-off plaats te bemachtigen. Ze staan immers met zeven ploegen op amper drie punten van elkaar verwijderd. De volgende wedstrijd van ZVC Assebroeke is op 10 januari in Waver, puntenloos laatste. De week nadien speelt men in Assebroek een eerste keer deze competitie in de vernieuwde sportzaal Jan Fevijn.