Federaal Minister Annelies Verlinden opent nieuwe Young Business Club Essevee Lounge in Waregem

© EC
Redactie KW

SV Zulte Waregem stelde vlak voor de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC hun nieuwe Young Business Club Essevee-lounge voor. Annelies Verlinden, federaal minister van Binnenlandse Zaken, opende de nieuwe lobby in de vijvertribune van de Elindus Arena.

Björn Adins, voorzitter en oprichter van YBCE, mocht federaal minister Verlinden te woord staan. “Ik ben nu een goed jaar minister en ik maakte al enkele grote zaken mee”, begon Verlinden als gastspreekster.

“De zaak van Jürgen Conings en de overstromingen in Wallonië maakten mijn taak er niet makkelijker op. Ondertussen zit ik er een al een periode in en ik vind steeds meer mijn draai.”

Supportersgeweld

Ook heeft Annelies Verlinden een directe link met het voetbal. Ze bekijkt het feit om bengaals vuur uit onze stadions te weren. “Voetbal zou een feest moeten zijn”, zegt de federale minister.

“Na een jaar zonder toeschouwers snap ik dat het publiek wat extra zin heeft in een wedstrijd. Maar supportersgeweld snap ik echt niet. Scenario’s zoals de Europese wedstrijd van Antwerp tegen Frankfurt willen we niet meer. Een agendapunt is ook om het bengaals vuur te verbieden in onze voetbalklasse. Niet om de supporters te pesten, wel om mensen te beschermen.”

Adins stelde ook de vraag over de wedstrijd tussen Essevee en Antwerp. “Ik kom uit een gezin met drie meisjes en we kregen niet zoveel voetbal mee”, zegt Verlinden. “Ik heb een abonnement in het Bosuilstadion, maar zag nog maar één wedstrijd tot nu toe.” Op de vraag of ze zich wil wagen aan een pronostiek had ze het volgende antwoord. “Hopelijk mogen de beste winnen, maar ik waag me er liever niet aan. Maar ik wens Zulte Waregem veel succes toe.”

Informeel

De Young Business Club Essevee bestaat al sinds 2012. Het is een informele netwerk club voor jonge ondernemers dat gevestigd is in het voetbalstadion van Essevee. Het evenement werd bijgewoond door tientallen ondernemers die een link hebben met de voetbalclub.

(EC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier