Einde verhaal voor KSV Nieuwpoort

Zo viert Nieuwpoort A in januari nog hun ticket van periode kampioen © VDB
Redactie KW

Al verschillende maanden doen allerlei vreemde geruchten de ronde over KSV Nieuwpoort… spelers die niet of te laat betaald worden, onenigheid met het stadsbestuur, onbetaalde leveranciers, en zo verder.

Tot voor enkele weken deed voorzitter Alexander Verberckmoes er alles aan om deze geruchten als roddels of kwaadsprekerij te bestempelen. Volgens hem hadden enkele mensen van buitenaf het slecht voor met zijn club. Maar na de verloren wedstrijd van zaterdag in Meulebeke werd echter duidelijk dat het na dit seizoen over en uit is met KSV Nieuwpoort.

Trainers en spelers kregen immers het officiële bericht dat ze na het seizoen hun vrijheid krijgen en mogen uitkijken naar een andere club. Hoe het verder moet met de jeugdwerking is nog niet duidelijk.

De minzame T1 Jens Laevens, die enkele maanden geleden overnam van Stefan Schwarz die om vreemde redenen de laan werd uitgestuurd, had het allemaal toch wel enigszins zien aankomen. “We wisten dat er vreemde zaken aan de gang waren maar ik hield me enkel bezig met het sportieve. Ik heb ontzettend veel respect voor mijn spelers die in moeilijke omstandigheden week na week bleven doorgaan en presteren. Het is heel jammer dat het zo moet eindigen want we waren sportief echt goed bezig.”

In de komende weken zal wellicht duidelijk worden of er volgend jaar nog gevoetbald wordt in Nieuwpoort. Hoe dan ook… de club van voorzitter Alexander Verberckmoes bestaat na dit seizoen niet meer.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier